Elzelien hoekstra chili

Hoe is het nu met? – Elzelien Hoekstra

Het is ondertussen drie jaar geleden dat de vijfde editie van ons papieren magazine verscheen met het thema Over de grens. We spraken met zes families die vanuit Westerveld naar het buitenland emigreerden, waaronder Elzelien Hoekstra uit Dwingeloo. Zij werd verliefd op een Chileen en vertrok hiervoor naar Santiego, Chili. Hier startte zij haar eigen onderneming. Maar hoe is het nu met Elzelien? Wij vroegen het haar.

Hoe gaat het nu met jullie?

Het zijn hele rare tijden, maar naar omstandigheden eigenlijk super goed. 

Hoe vonden jullie het om in 2018 het magazine te staan? Hebben jullie reacties vanuit Nederland gekregen?

Super leuk, er kwamen vele berichten van oude bekenden binnen. 

In hoeverre heeft het coronavirus jullie en de onderneming beïnvloed en wat zijn de gevolgen van het coronavirus voor jullie onderneming?

Corona heeft mijn business en visie een enorme boost gegeven. Begin 2020 heb ik doelen vastgesteld voor mijn bedrijf en in lockdown heb ik met online trainingen mijn eigen visie duidelijker gekregen. Met als gevolg een nieuwe e-commerce gelanceerd in september 2020: www.kenza.cl.  

We hebben nieuwe Nederlandse brands binnen gehaald. Nu vertegenwoordigen we fatboy, ixxi, cloudnola, zuiver, dutchbone, mr. Maria 3. En we zijn momenteel bezig met een nieuw project, een online interieur designservice. Doordat iedereen thuis zat en zit is men meer gaan investeren in interieurs. Dus onze sales is bijna verdubbeld. Mijn team is gegroeid van 2 naar 7 man. Dus ja, 2020 was een raar maar zeer succesvol jaar voor ons.

Is/was het extra zwaar omdat je familie zo ver weg woont?

Ja zeker. Voorheen kon ik op een vliegtuig stappen wanneer ik wilde. En nu onze grenzen steeds dicht zijn. Wordt ik beperkt in die vrijheid, dat is lastig. Vooral als het wat minder gaat om wat voor reden. Je kan niet even een knuffel en een theetje doen. Dat mis ik. Maar ik hou in mijn achterhoofd dat dit tijdelijk is. 

Zodra het weer kan en mag: waarom zouden inwoners van Westerveld Chili ‘moeten’ bezoeken?

Chili is een zeer interessant divers land. We hebben bergen, strand, woestijn en gletsjers. Als je van outdoor houdt dan is er veel te zien hier. 

Wat zou je de inwoners van Westerveld meegeven die ook overwegen te emigreren?

Be open minded, sta open voor nieuwe ervaringen, cultuur en taal.  En ben niet bang om jezelf te resetten. Het kost tijd om je eigen draai te vinden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd