Hoe is het nu met Marissa Schans

Hoe is het nu met? – Jong Talent Marissa Schans

In ons papieren magazine kun je elke editie lezen over een Jong Talent. In de afgelopen jaren hebben al vele jonge talenten uit Westerveld de revue gepasseerd. Maar hoe gaat het nu met onze talenten? Voeren zij hun talent nog steeds uit of ziet hun leven er totaal anders uit? In ‘Hoe is het nu met…’ blikken wij terug op onze jong talenten uit de voorgaande edities. Twee jaar geleden was Marissa Schans uit Dwingeloo fanatiek met het maken van haar eigen kleding. Is Marissa nog steeds te vinden achter de naaimachine? Wij hebben het haar gevraagd!

Hoe oud ben je nu?

Ik ben nu 14 jaar oud, ik was 12 jaar oud toen het magazine verscheen.

Woon je nog steeds in Dwingeloo?

Ja ik woon nog steeds in Dwingeloo, samen met mijn ouders en zussen.

Waar ga je nu naar school?

Ik zit op dit moment in de 2e klas op het Terra College in Meppel. Als extra vak doe ik Cult, hierbij volg ik creatieve lessen, fotografie, schilderen, tekenen. Ik heb het erg naar mijn zin op deze school.

Hoe kijk je terug op je artikel in het magazine?

Fantastisch, ik was heel trots. Ik kreeg veel reacties van mensen op het artikel in het magazine. Dit vond ik leuk. Heel veel mensen wisten niet dat ik kleding maakte en vonden dit allemaal heel knap. Ik heb in groep 8 ook een spreekbeurt gehouden over het werken met de naaimachine en heb al mijn creaties in de klas laten zien.

Ben je nog steeds veel bezig met het naaien van kleding?

Ik volg nog steeds naailessen bij Roelie Wink in Dwingeloo. Ik ben inmiddels met de tienernaailessen gestopt en volg nu 1 x in de week in de avondnaailes met volwassenen. Overdag was niet meer te combineren met school. Omdat ik al vele creaties van kleding heb gemaakt wilde ik wat extra uitdaging en ben ik gestart met het volgen van een modevakopleiding bij Roelie. Hierbij worden verschillende vaardigheden getoetst waaronder borduren en kleding tekenen. Ik vind het leuk om mijzelf hierin uit te dagen.

Is het maken van kleding nog steeds jouw passie?

Kleding maken is nog steeds mijn passie, maar vindt woondesign ook erg leuk. Het inrichten van nieuwe interieurs. Mijn eigen slaapkamer wordt dan ook meerdere keren per maand anders ingericht en ik probeer dan weer nieuwe accessoires toe te voegen. Er is een speciale opleiding voor interieur en styling. Het lijkt mij ook erg leuk om deze opleiding in de toekomst te gaan volgen. Ik wil in ieder geval later iets creatiefs gaan doen en of dat de mode wordt of woondesign zullen we gaan zien. Het wordt in ieder geval een creatief beroep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd