meike de jong - jong talent

Meike de Jong – Jong Talent

Meike de Jong is 16 jaar en woont in Nijensleek. Ze zit in 4 havo op RSG Lijsterbes in Steenwijk. Meike rijdt al sinds ze vier is pony en inmiddels heeft ons jong talent al vele prijzen op haar naam staan.

Hoe lang rijd je al pony?

Op mijn vierde ben ik begonnen met ponyrijden. Met mijn witte A-pony genaamd Skittle vormde ik een mooie combinatie, waardoor ik altijd supergoede punten scoorde en eigenlijk bijna alles met haar won. Twee jaar geleden kwam Djinteequa, een eigenwijze en heel stoere pony en ze kan super goed lopen. Ik rij nu met haar in het Z2 dressuur, tegen de top van Nederland. Afgelopen jaar ben ik begonnen met kaderwedstrijden. Mijn doel is om dit jaar Internationaal te starten of in het B-kader te komen. Maar door corona hebben we geen wedstrijden meer, waardoor ik mijn ambitie nog niet verder heb kunnen vervolgen.

Hoeveel tijd ben je met ponyrijden bezig?

Ik rij mijn pony 5 tot 6 dagen in de week. Soms longeer ik haar en meestal 1 dag in de week heeft zij vrij. Als ik uit school kom ga ik eerst ponyrijden, als ik dat heb gedaan ga ik meestal naar mijn vriendje toe of spreek ik met vriendinnen af.

Welke prijzen heb je gewonnen?

Zelf ben ik in 2019 twee keer Drents kampioen geworden in het M1 en het Z1, ik mocht toen ook twee keer naar de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo, binnen en buiten. In het M1 werd ik zevende van de twintig combinaties en in het Z1 werd ik zesde van de veertig combinaties. In 2019 heb ik de Almelose Ruiterdagen gewonnen in het Z1. De mooiste herinnering vind ik de finale van IICH Groningen, kuur op muziek, die ik in het Z2 heb gewonnen.

Hoe vind je het dat je al je zover bent gekomen?

Persoonlijk vind Ik het supergaaf dat ik al hier ben gekomen, maar ik wil nog heel graag mijn laatste jaar bij de pony’s internationaal starten. Dat is wel een droom.

Wat vind je het allerleukst aan paardrijden?

De wedstrijden vind ik het leukste bij paardrijden, omdat ik daar veel motivatie door krijg en het altijd graag wil verbeteren wat ik fout heb gedaan. Twee jaar geleden reed ik mee met het JSP (jeugdstimuleringsplan) van Drenthe en kreeg ik lessen van Adelinde Cornellisen in Nijkerk. Dit was erg leerzaam en superleuk. Afgelopen jaar deed ik mee aan een winactie, waarmee ik een training van Anky van Grunsven won. Dat vergeet ik natuurlijk nooit weer. Een half jaar geleden kreeg ik een trainingsclinic van Imke Schellekens-Bartels, de bondscoach bij de pony’s. Dit was de allerleerzaamste les die ik ooit heb gekregen.

Zie je een rol voor paardrijden in jouw toekomst?

Ja, ik zal zeker door blijven gaan met paardrijden in de toekomst, ik wil graag zelf nog een paard/pony opleiden samen met mijn moeder en doorgaan met de wedstrijden en misschien ooit grand prix kunnen starten.

Ben jij ook een Jong Talent in Westerveld? Meld je dan aan via Info@inwesterveld.nl en wie weet sta jij in de volgende editie!

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd