tulpen en rozen

Tulpen en pioenrozen: genieten van kleur

Bloemen horen (bijna) tot de eerste levensbehoeften. Ze brengen kleur, vrolijkheid en troost. Niet voor niets mochten tijdens de tweede lockdown de bloemenwinkels hun waar blijven verkopen. Bloemen en planten vervullen een bijzondere en onmisbare rol in ieders persoonlijke situatie. Een mooi voorbeeld zijn de tulpen en pioenrozen.

In het voorjaar kleuren ook in Drenthe vele tulpenvelden het landschap. Zo eind april staan de meeste tulpen in bloei. Wist je dat mensen over de gehele wereld genieten van bloemen die hun oorsprong in Westerveld hebben? Maatschap Joling uit Dwingeloo is een van de trotse bollentelers in Westerveld die bloembollen teelt die vervolgens de hele wereld over gaan.

Dieneke Joling tussen de pioenrozen.

Fietsroutes langs de tulpenvelden

Jaarlijks bewonderen vele geïnteresseerden de tulpen aan de hand van de wandel-, fiets- en autoroutes die Dieneke Joling uitzet langs de bloeiende tulpenpercelen. Download de routes van de website van Joling en geniet!

Fietsroute langs de tulpenvelden

Tulpenpracht bij nacht – bordspel

Jaarlijks organiseren de bollentelers in het laatste weekend van april een heel bijzondere autoroute: Tulpenpracht bij nacht. De bloeiende bollenvelden worden ’s avonds bijgelicht met een magisch resultaat. Vanwege corona gaat het dit jaar iets anders dan andere jaren. Je kunt dit jaar bij dag een route rijden per auto aan de hand van een bordspel. De autoroute leidt je langs verschillende bollenvelden die dit jaar niet verlicht worden.

Op 30 april en 1 mei 2021 van 16.00 uur tot 19.00 uur kun je de route voor Tulpenpracht bij Nacht het bordspel ophalen bij Maatschap Joling, Achter de Bargen 1, Dwingeloo. De route mag je dan direct gaan rijden maar je mag er ook voor kiezen om dat in de week erna te doen.

Op de Facebookpagina Tulpenprachtbijnacht vind je meer informatie.

tulpenpracht bij nacht - bordspel

Pioenrozen

Als de tulpen zijn gekopt, nemen eind mei, begin juni de pioenrozen het over om het landschap in bloei te zetten. Ook langs de pioenenvelden zet Dieneke een mooie fietsroute uit zodat je volop kunt genieten van deze prachtige bloem.

Pioenrozenroute

Bloemenkraam en tulpenpluktuin

Een bloemetje op tafel? Uiteraard pluk je geen bloemen uit de velden. In de Tulpenpluktuin van een collega-teler aan de rand van Beilen mag je wél zelf je tulpen plukken.

Van half mei tot half augustus kun je mooie pioenenboeketten kopen in de bloemenkraam van Maatschap Joling aan Achter de Bargen 1 in Dwingeloo.

Bloemenkraam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd