zomerse bloemen!

Zomerse bloemen! – Blog Susanne

Bij zomer denk ik aan bloemen! Aan grote gele zonnebloemen, soms wel 2 meter hoog, aan kleine madeliefjes en aan geurende kamperfoelie op een zwoele zomeravond. Ik denk ook aan mooie vazen vol met kleurrijke bloemen, met korte en lange stelen, in alle vormen en maten zoals de oude meesters ze, veelal zeer gedetailleerd, hebben geschilderd.

De oude meesters hebben wel flink hun fantasie moeten gebruiken! Op de schilderijen zijn combinaties van bloemen te zien die niet tegelijk bloeien. De natuur was voor hen al een grote inspiratiebron. Ook latere kunstenaars lieten zich inspireren door bloemen. De zonnebloemen van Vincent van Gogh zijn wereldberoemd, evenals de prachtige waterlelies van Monet.

Een van de kunstenaars die ik bewonder is Frida Kahlo. Als ik aan Frida Kahlo denk, denk ik ook aan bloemen, zij droeg ze met linten in de vlechten in het haar. Denkend aan haar ben ik een nieuwe workshop vilten aan het ontwikkelen. Vilten bloemen in alle soorten en maten, in bonte kleuren en bij elkaar gebonden door linten en vlechten. Vanaf oktober zal ik deze workshop in mijn atelier aanbieden. Het werk van Frida Kahlo is vanaf 8 oktober te zien in Assen, in het Drents Museum. Ik ga zeker een paar keer kijken!

zomerse bloemen!

Voor de kunst- en cultuurliefhebbers belooft het een heerlijke zomer te worden. Helaas zijn de maatregelen weer wat opgeschroefd, maar er kan nog veel: De musea en theaters weer open en er worden weer diverse exposities ingericht. Zo ook in Dwingeloo! In dorpshuis Over Entinghe is vanaf 16 juli een expositie te zien waaraan meerdere lokale kunstenaars deelnemen. Het belooft heel divers te worden met schilderijen, glaskunst en sculpturen van diverse materialen in de ruimtes beneden en in de tuin. De kunstenaars zijn, naast de vrijwilligers, ook bij toerbeurt aanwezig om te vertellen over de diverse werken. 

Gelukkig is deze expositie (vrij entree) niet alleen voor de kunstliefhebbers. Er wordt ook een gezellige koffietafel ingericht waar iedereen, van donderdagmiddag tot en met zondagmiddag, aan kan schuiven voor een vers kopje koffie of thee of een glaasje sap of fris. Het dorpshuis is namelijk vooral een ontmoetingsplek voor ons allemaal!  Zie ik je daar?

Liefs, Susanne

Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp kan haar ei kwijt bij haar bedrijf Kleur je Hart, een heerlijke plek waar kunst, creativiteit, buitenleven en gezelligheid samenkomen! In haar atelier in Geeuwenbrug werkt ze zowel aan eigen werk als aan opdrachten. Susanne laat graag haar innerlijke kind spreken en gebruikt graag sprookjes als inspiratie om te schrijven en theatervoorstellingen te maken. Ook haalt ze haar inspiratie uit de natuur. Voor InWesterveld Magazine online schrijft ze iedere maand over kunst en natuur.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd