cultuur in de natuur blog susanne

Cultuur in de natuur – Blog Susanne

Zondagochtend half acht. Ik loop door mijn tuin, pluk hier en daar een onkruidje weg en drink rustig een kopje thee terwijl ik kijk naar de onvermoeibare pimpelmeesjes die nog steeds af en aan vliegen om hun jongen te voeren. In het vochtige gras trekken de slakken rechte sporen terwijl ze hun huis meeslepen om in te schuilen. Ik gniffel, ik zie een rij toeristen voor me, die langzaam en slepend met hun huisje op wielen over de rechterbaan gaan. De natuur als inspiratiebron komt vaker voor dan we ons realiseren.

De natuur is ook voor mij een grote inspiratiebron, voor mijn werk en voor de keuzes die ik maak in mijn leven. Ik probeer mét en in de natuur te leven. Voor mij betekent het dat ik geen chemische middelen gebruiken in mijn tuin, dat ik graag eet uit mijn eigen moestuin en ik mijn kruiden in de kruidentuin kweek en droog zodat ik er het hele jaar plezier van heb in de keuken en in de theepot.

De afgelopen dagen waren de workshops speksteen buiten in de tuin, met als cadeautje uitzicht op een prachtige zonsondergang. Menig cursist kan het niet laten er een foto van te nemen. De natuur zie ik ook veel in hun beelden terug. Ik zelf heb recent een slakkenhuis, voorbeelden genoeg in mijn tuin,  en een oloide van speksteen gemaakt. Prachtige vormen uit de natuur!

Slakkenhuis - Blog Susanne

Ook theatervoorstellingen kun je bijwonen in de natuur. Denk maar aan alle andere grote en kleine openluchttheaters in de regio. Het zijn voor mij de pareltjes waar cultuur en natuur samenkomen. Afgelopen week was in voor het eerst in het openluchttheater bij de Uelenspieghel in Uffelte. Wat een prachtige locatie, een Sprookjestuin!

Ja écht een Sprookjestuin! Want niet allen op 17 en 18 juli zijn er dit jaar weer sprookjesachtige voorstellingen in en rond Diever en Dwingeloo, er komt een tweede weekend van kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe! Op 28 en 29 augustus komt het festival naar prachtige locaties in en rond Havelte en Uffelte! Het is een feest om dat te organiseren! Blij dat het weer kan.

Ook in mijn Tuintheater staat de komende zomer bol van leuke culturele activiteiten. Op 10 juli speelt het Linnaeus Trio Herbarium, een muzikale ode aan de plant. In een bonte verzameling van muziekstukken staan bloemen en planten centraal. Een ideale combinatie van cultuur en natuur! Het trio heeft voor dit programma spreker Marijn van Klingeren uitgenodigd. Zij zal vertellen over de bloemen en planten die voorkomen in de muziek en over het groen in mijn tuin! Ik ben heel benieuwd!

Er zullen nog meer voorstellingen te zien zijn. Van cabaret, door Margriet Bolding,  tot  kindertheater, gedanste verhalen  en een Franse middag vol chansons, allemaal in de planning voor deze zomer! Daarnaast, in september, een expositie van speksteen beelden gemaakt  mijn cursisten.  En dat alles in de tuin, tussen ontelbaar kleuren groen, geurige kruiden en kleurige bloemen!

Cultuur in de natuur, dubbel genieten!

Liefs, Susanne

Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp kan haar ei kwijt bij haar bedrijf Kleur je Hart, een heerlijke plek waar kunst, creativiteit, buitenleven en gezelligheid samenkomen! In haar atelier in Geeuwenbrug werkt ze zowel aan eigen werk als aan opdrachten. Susanne laat graag haar innerlijke kind spreken en gebruikt graag sprookjes als inspiratie om te schrijven en theatervoorstellingen te maken. Ook haalt ze haar inspiratie uit de natuur. Voor InWesterveld Magazine online schrijft ze iedere maand over kunst en natuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd