Dinly koster

Hoe is het nu met? – Jong Talent Dinly Koster

In ons papieren magazine kun je elke editie lezen over een Jong Talent in Westerveld. In de afgelopen vijf jaren hebben al vele jong talenten uit Westerveld de revue gepasseerd. Maar hoe gaat het nu met onze talenten? Voeren zij hun talent nog steeds uit of ziet hun leven er totaal anders uit? In ‘Hoe is het nu met…’ blikken wij terug op de jonge talenten uit de voorgaande edities. Vorig jaar spraken wij Dinly Koster uit Havelte over haar talent skeeleren. Zal Dinly nog steeds op de skeelerbaan te vinden zijn? Wij hebben het haar gevraagd!

Hoe oud ben je nu en woon je nog in Havelte?

In juni word ik 17 en ik woon nog steeds in Havelte.

Welke opleiding doe je?

Ik zit in het eerste jaar van de opleiding Sport en Bewegen op Landstede in Zwolle. 

Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?

Het afgelopen jaar was niet helemaal wat ik had gehoopt. Begin juli kreeg ik een knieblessure. Deze was best heftig. Vanwege corona gingen eerst alle wedstrijden niet door. De KNSB slaagde er later toch in om een wedstrijdkalender te maken en alle wedstrijden inclusief het NK waren in de maand augustus.

Skeeler jij nog steeds?

Mijn knie was nog lang niet hersteld, dus ik heb nergens aan mee kunnen doen. De allerlaatste wedstrijd was het NK marathon in Zandvoort. Deze vond plaats op het Formule 1 circuit. Hier ben ik wel aan de start verschenen. Na één ronde voelde ik al dat ik het niet waar kon maken, dus ben voorop gaan rijden tot de laatste ronde en heb niet meegedaan met de eindsprint. Ik ben nu een jaar ouder en eerstejaars junior A. Dat betekent dat ik dit jaar met de senioren meerijdt.

Zou je nog steeds met het EK mee willen doen?

De KNSB heeft van het ministerie van VWS toestemming gekregen voor 12 wedstrijddagen. Doel van deze wedstrijden is om een selectie op te kunnen stellen voor het EK en WK. Natuurlijk wil ik dolgraag nog een keer mee! Maar ik ben nog niet terug op mijn niveau, dus geen idee of het haalbaar is. Ik ga er in elk geval alles aan doen!

Geef je nog steeds skeeler les in Nijeveen?

Skeeleren is erg populair op dit moment bij de jeugd! In aanloop naar het nieuwe seizoen heb ik ook weer acht zaterdagen les gegeven in Nijeveen. Als je beter wilt leren skeeleren is het echt een heel goed idee om eens een kijkje te nemen in Nijeveen! Je mag altijd meedoen voor een proefles. Nu is voor mij het lesgeven klaar en ligt de focus weer op mezelf.

Train je nog steeds zo veel als vorig jaar, 4 à 5 keer in de week, krachttraining en wielrennen?

De hele afgelopen winter mochten we gelukkig wel doortrainen onder bepaalde voorwaarden. Ik bezoek nog steeds de fysiotherapeut en we zijn op de goede weg! Mijn lichaam is weer oké, nu weer opbouwen. De trainingen zijn momenteel 4 á 5 keer skeeleren en wielrennen. Op zondag en woensdag trainen we met team NL. Dit is nieuw, want andere jaren begonnen we pas echt samen te trainen als het EK eraan kwam, maar nu wordt het standaard 2x per week gedaan.

Heb je je het afgelopen jaar nog verder ontwikkeld in het skeeleren?

In de winter heb ik custom skeelerschoenen laten maken en deze zijn eind januari geleverd. Dit wilde ik al erg lang, maar het is erg duur. Gelukkig hebben mijn sponsoren ook voor het nieuwe seizoen toegezegd. Ik wil ze dan ook nog graag even benoemen; AH Abe Brouwer, Lindenholz, Schildersbedrijf Jeroen Grit, Sportschool HIER, Ludiek, Guus Brillen en nieuw dit jaar is Maarten Pels Dienstverlening. Zonder hun bijdrage wordt het een stuk moeilijker om alles voor mijn sport te kunnen doen.

Hoe vond je het om in het magazine te staan?

Het was erg leuk om in het magazine te staan. Ik heb leuke reacties gehad!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd