creatief in de natuur - blog rilana

Creatief in de natuur – Blog Rilana

Creatief in de natuur: Neem een tas mee met papier, dubbelzijdig tape, een schaar en potloden en vermaak je een middagje in de natuur of in de tuin met je kind! Maak een natuurschilderij of een tekening waar je natuurlijke materialen aan toe voegt. Ga weven tussen takken, schilder stenen of maak een mandala. Leer je kind over de bijen en de bloemen, de werking van de natuur. Kom samen tot rust en in een creatieve flow! Ontdek, leer en ervaar wat de natuur met je doet. Trek je schoenen uit en beleef de natuur optimaal.

Tijdens het coachen neem ik kinderen geregeld mee naar buiten. Vooral de allerkleinsten. Ik laat ze ontdekken en ervaren. Hun zintuigen gebruiken, waardoor de aandacht naar binnen gaat, in het moment. Kinderen kunnen dat! Ondertussen, door goed te observeren, laat een kind veel van zichzelf zien. Concentratie, creativiteit, interesse, focus, gedrag, houding. Ik geniet daarvan, dat proces.

Vrijdag helpen de kinderen van de basisschool in Dwingeloo mee om een bijenhotel te maken bij het buitenlokaal op Ommetje Mars. Daar is ook een poel gerealiseerd waar je van allerlei insecten kunt bewonderen. Er staan picknickbanken en je kunt er heerlijk met je blote voeten door de poel struinen, met een vergrootglas insecten speuren of je verstoppen in het hoge gras.

bijenhotel Dwingeloo

Vanmiddag heb ik een teams overleg voor het creëren van een strandje en een natuurlijke speelplek, met waarschijnlijk een pontje als een verbinding tussen Ommetje Mars en het nieuwe Ommetje Jupiter. Van natuurlijke materialen een speelplek creëren, daar word ik enthousiast en blij van. Wat ook nog sterke wens van mij is, is een blote-voetenpad. Wie weet komt dat na alle andere plannen nog.

Houdt je kind niet van wandelen?

Maak er dan een avontuur van. Hier een idee: ‘Op avontuur’ klinkt veel leuker dan ‘we gaan wandelen’. Neem een rugzak mee met drinken en handige spulletjes zoals hierboven beschreven. Vergeet niet je vergrootglas en een insectenpotje om onderweg al die mooie beestjes goed te kunnen bekijken. Natuurlijk wel weer terug zetten. Een schriftje met potlood is ook handig, daarin kunnen je noteren of tekenen wat je onderweg tegen kwam. Je kunt er ook foto’s van maken en later in je schriftje plakken. Zo heb je je eigen avonturen schrift. Je kunt er ook dingen inplakken die je onderweg tegenkomt, zoals een veer, een takje of een mooi blad.

Veel plezier!

Liefs, Rilana

Rilana Punt
Rilana Punt
Rilana Punt is nieuwetijdskindercoach en kinderyogadocente. In haar Praktijk Ayana Dwingeloo ondersteunt ze kinderen en jongeren door ze nieuwe inzichten in zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Dit doet ze met creatieve werkvormen, yoga & mindfulness en natuurcoaching. Haar insteek is observeren en kijken vanuit het kind. Rilana is zeer betrokken bij de natuur, waar ze tot rust komt en geniet. Voor InWesterveld online schrijft ze tweewekelijks over haar visie op het leven en op kinderen.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd