kraampje voedsel honing melk groente fruit eieren

Kraampjes met lokale producten in Westerveld

Wat is er mooier en lekkerder dan verse producten geproduceerd door lokale boeren, kwekerijen en particulieren? In Westerveld wordt veel geproduceerd. Een aantal ondernemers en particulieren biedt de producten aan voorbijgangers aan met een kraampje aan de kant van de weg. En er zijn meer kraampjes met lokale producten in Westerveld dan je denkt!

Wij maakten een rit door Westerveld om het vele lokale aanbod aan de kant van de weg in beeld te brengen. Er wordt vooral honing, melk, fruit en eieren aangeboden. En niet alleen smakelijke lokale producten, ook vinden we kramen met lokaal gekweekte bloemen en planten. Rij je met ons mee door Westerveld in deze video?

Honingkraampjes

honingkraampje wateren

In Zorgvlied staat dit kraampje met wel zes soorten honing. Al deze honingsoorten zijn natuurzuiver, koud geslingerd en zonder toevoegingen.

  • Tijmhoning, een zuivere honing, goed tegen hoestbuien en keelpijn.
  • Klaverhoning, met een karamelachtige smaak en de geur van vanille.
  • Kastanjehoning, dit bevat hoge concentratie mineralen, looizuur, fructose en stuifmeel.
  • Zomerhoning, afkomstig van bloemen uit de omgeving.
  • Korianderhoning, de smaak is pittig en kruidachtig.
  • Heidehoning, afkomstig van de heide in het Doldersumse veld.
Honing uit Wapse

Dit leuke kraampje staat aan de Bareldsweg 1 in Wapse. De eigenaar van dit kraampje is al met pensioen. Het is een grote hobby waar hij veel tijd aan besteedt. Hij heeft ongeveer 6 tot 8 kasten en verkoopt z’n honing bij restaurants en winkels in de omgeving en in de kraam bij zijn huis.

Honing uit Lhee

Dit honingkraampje staat in Lhee op nummer 55. Eigenaar Hendrik Jan Bork heeft achter in de tuin verschillende kasten staan, waarin de bijen honing maken. Ga zeker even langs om de heerlijke honing te proeven en te kopen natuurlijk. Kan je niet gepast betalen, kom dan gerust even binnen bij de eigenaar.

Honing uit Wapse

Deze kraam staat aan de Ten Darperweg in Wapse. Hier verkopen ze honing, boerenjam en bosbessen. Je kan kiezen tussen twee soorten honing, namelijk Dieverse honing of Wapser honing.

Deze honing staat aan de Dieversluis in Dieverbrug. Het is een mooie omgeving om even langs te gaan en wat honing te kopen.


Kraampjes met groente en fruit

Een van de mooiste kraampjes met lokale producten in Westerveld is de kraam van Sil Oostendorp in Lhee. Boer Sil is een natuurlijke groente- en graanteler sinds 2012. Op dit moment bewerkt hij ongeveer 10 hectare land, waarop meer dan 50 soorten groenten en verschillende granen worden geteeld, waaronder spelt. Hij teelt zijn groente en graan zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen. Het grote deel van het werk op het land doet hij met zijn werkpaarden. Hij verkoopt zijn producten aan de weg bij de boerderij aan de Bosrand in Lhee. Je kunt Boer Sil volgen op zijn site boersil.nl of Facebookpagina.

Kraampje Boer Sil

Aan de Wittelterweg 20 in Wittelte staat dit leuke kraampje. Hier kan je aardbeien, frambozen en blauw bessen kopen. Ook verkopen ze heerlijke frambozensap zonder toevoegingen en gepasteuriseerd.

Groente en Fruit Wittelte

Aan de Looweg nummer 6 in het buitengebied van Dwingeloo, vind je dit kraampje waar aardbeien en bessen verkocht worden.

Groente en fruit Looweg Dwingeloo

Kraampjes met eieren

In Dieverbrug nummer 9 staat dit leuke kraampje waar eieren verkocht worden.

Eieren eendenvijver Diever

Aan de Ten Darperweg in Diever is een mooie eendenvijver. Er lopen verschillende soorten kippen en eenden rond. De kippeneieren worden hier ook verkocht. Erg leuk om een keer langs te gaan!

Eieren Uffelte

Aan de Lindenlaan in Uffelte is een klein maar ontzettend leuk hoekje ingericht met eieren.


Melk vers van de koe

Melktap Wittelte

In Wittelte zit een melkveebedrijf met 170 koeien. Yvonne Oosterhuis en haar gezin hebben hier een melktap. Je kan hier je eigen melk tappen. De melk komt zo uit de koe, het is niet zoals in de winkel gekookt. Het is echt vanuit vroeger. Ook worden er rondleidingen gegeven op de boerderij. Je krijgt alles te zien van kalf tot koe, je kunt zelfs met een kalf knuffelen. Beleef het platteland op de Broeken 5 in Wittelte.


Bloemen- en plantenkraampjes

Wil je iemand verwennen met een mooie bos bloemen of wil je zelf een leuke plant in de tuin? Er staan diverse bloemen- en plantenkraampjes in Westerveld. Van boeketten tot buxussen en tuinplanten.

Aan de Zuiderstraat 1 in Uffelte worden mooie boeketten verkocht, rechtstreeks van de kwekerij.

Bloemenkraam Uffelte

Een bocht verder in Uffelte staat nog een grote kraam met veel soorten bloemen en planten. Kijk, de aardbeien zitten er al aan!

Plantenkraam Uffelte

In Wapse bij de bessenpluktuin staat dit mooie kraampje met allerlei verschillende planten. Aan de andere kant van de weg zit een bloemenpluktuin waar je zelf je bloemen kan plukken en waar af en toe ook boeketten aan de weg worden verkocht.

Plantenkraam Wapse

In Wapserveen is een grote variatie aan buxussen te koop. Je vindt ze in alle vormen en maten.

Buxusplanten Wapserveen

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd