tuinieren met de buren

Tuinieren met de buren – Blog Susanne

Buurthuis op slot, onze eigen buurtbieb dicht… Al maanden zonder de gezellig inloopochtend op maandag. Een gemis. Want natuurlijk komt niet iedereen om een boek te halen en om deze ook werkelijk te gaan lezen. Het is vooral een ontmoetingsplek waar we, vrijwilligers en buurtgenoten, onze week beginnen en waar we tijdens het koffiedrinken op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in ons dorp.

Nu we weer met vier mensen elkaar weer kunnen ontmoeten, buiten, op 1,5 meter, ontstond het plan om de tuin van het buurthuis op te ruimen en vooral onkruid en mos tussen de klinkers uit te halen. We hadden er allemaal zin in! Want ook dat doet iedereen van ons maandagochtendclubje met plezier: tuinieren.

Dus maandag om tien uur stonden we in de startblokken. Gea had de kruiwagen en koffie mee, Hetty en Ellen een hark, schoffel en bezem en natuurlijk nam ik ook mijn bijdrage mee, een trommel vol met verse cupcakes voor bij de koffie.

We schrapen het pad, steken het gras langs de borders en vegen het mos van de stenen. Wat gaat het snel als we het samen doen! Er ontstaat spontaan een nieuw plan. Wat als we met elkaar gaan tuinieren voor de buren die het vele werk niet meer zelf aankunnen? Zou daar vraag naar zijn? We denken van wel. En als er geen vraag is kunnen we met ons groepje in de tuinen van onszelf aan de slag. We zien het allemaal wel zitten. Tuinieren met de buren, met elkaar en voor elkaar. In de frisse buitenlucht elkaar ontmoeten en gezellig bijpraten, luisteren naar het gezang van de vogels met andere woorden: al het goede van het buitenleven!

Om elf uur komt Karin ons voorzien van verse koffie en thee. ‘Nog maar een cupcake dames?’ Zo fijn om uit te delen, ik kan echt niet al mijn baksels zelf opeten…

tuinieren met de buren - taart en thee

Gelukkig gaat mijn theetuin weer open! Op dinsdag, woensdag en vrijdag middag van 13.00 tot 17.00 uur. Op andere dagen is de theetuin open als het bord met ‘Open’ voor aan de weg te zien is. Dan kan ik voor nog veel meer mensen taarten en cakejes bakken. Ik heb het bord opnieuw geschilderd. Verder diverse nieuwe recepten uitgeprobeerd: ook vegan, suikervrije of glutenvrije taartjes zijn te verkrijgen dit seizoen. Ik wil graag dat iederéén kan meegenieten van het leven waar ik zelf zo gelukkig van word, het goede buitenleven!

Wat ik met de taart doe die overblijft?… Eén appje naar de maandagmorgenclub is genoeg om te zorgen dat alles tot de laatste kruimel opgaat, gegadigden genoeg.

Liefs, Susanne

Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp kan haar ei kwijt bij haar bedrijf Kleur je Hart, een heerlijke plek waar kunst, creativiteit, buitenleven en gezelligheid samenkomen! In haar atelier in Geeuwenbrug werkt ze zowel aan eigen werk als aan opdrachten. Susanne laat graag haar innerlijke kind spreken en gebruikt graag sprookjes als inspiratie om te schrijven en theatervoorstellingen te maken. Ook haalt ze haar inspiratie uit de natuur. Voor InWesterveld Magazine online schrijft ze iedere maand over kunst en natuur.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd