spiralen - blog rilana

Spiralen – Blog Rilana

Ik heb een nieuw logo gemaakt voor mijn praktijk, met een spiraal. Ik heb altijd al wat gehad met spiralen. Een spiraal symboliseert het leven, beweging, loslaten, verdieping en levenscyclus. Een teken dat ons zowel naar binnen als naar buiten leert kijken.

Wanneer we van binnen naar buiten spiralen, breng je je binnenwereld naar buiten. Het kan kinderen die wat verlegen zijn of faalangstig leren om zichzelf te laten zien. Zichzelf stevig neer te zetten. Als je van buiten naar binnen spiraalt, richt je je aandacht naar je binnenwereld, je gevoel, je emotie, je intuïtie. Dat kan heel confronterend zijn en spannend, maar je ook een veilig en geborgen gevoel geven en rust. Ontdekken wat er diep van binnen in jou leeft. Een verlangen, een staat van Zijn wie Jij bent. In verbinding met jezelf en anderen, het leven om ons heen.

Wie ben jij?

Wat maakt wie jij bent? Sta je daar wel eens bij stil? Wat maakt jou blij? Wat maakt jou die unieke persoon? Alles wat je doet en waar je blij van wordt, zegt iets over jou! Je persoonlijkheid, je verlangen, je normen en waarden. Dat geldt ook voor je kind. Op een bepaalde leeftijd, vaak rond 9-10 jaar begin je te ontdekken wie je bent, kijk je hoe anderen het doen en ben je op zoek naar je eigen identiteit. Wat heel helpend is om eens een lijst te maken van allemaal dingen die jou blij maken en die je al doet in je leven. Maar ook je wensen, je kwaliteiten of je visie (gedachten, normen en waarden) eraan toe te voegen.

De opdracht

Begin eens met rustig van binnen naar buiten te spiralen met een zacht potlood. Net zolang totdat het goed voelt. Dan ga je van buiten weer naar binnen. Maak contact met je binnenwereld. Adem diep in en uit en komt tot rust. Maak zoveel mogelijk stralen aan je ‘zon’.

Schrijf op elke straal wat je al doet in je leven, waar je blij van wordt, dankbaar voor bent, wat je kwaliteiten zijn, je wensen etc.

Je kunt er ook meerdere maken hoor en één onderwerp kiezen. Kijk maar waar jij behoefte aan hebt. Wat jij duidelijk wil krijgen. Laat je kind ook meedoen! Als je klaar bent, kun je de tekening meer je eigen maken. Hang het ergens in huis op of op je kamer en kijk er elke dag maar naar! Kijk er ook naar op een dag dat je je even niet zo fijn voelt. Voel je trots en tevreden met wat je al hebt en bent!

Zonne stralen en spiralen blog rilana
"Ik heb een zonnetje in mijn buik, een zonnetje, een zonnetje dat schijnt. Ik heb een zonnetje in mijn buik een zonnetje, een zonnetje dat verblijdt!"

Variatie

Teken de ‘zon’, de kern en een heleboel stralen! Zet elke week een gezinslid in het zonnetje. Zet de naam van het gezinslid in het midden en laat iedereen de hele week allemaal complimenten erop zetten voor diegene! Aan het eind van de week zal diegene stralen en groeien van alle complimenten! Hang hem op een zichtbare plek in het huis en help elkaar eraan herinneren.

Zonnige groeten, Rilana

Rilana Punt
Rilana Punt
Rilana Punt is nieuwetijdskindercoach en kinderyogadocente. In haar Praktijk Ayana Dwingeloo ondersteunt ze kinderen en jongeren door ze nieuwe inzichten in zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Dit doet ze met creatieve werkvormen, yoga & mindfulness en natuurcoaching. Haar insteek is observeren en kijken vanuit het kind. Rilana is zeer betrokken bij de natuur, waar ze tot rust komt en geniet. Voor InWesterveld online schrijft ze tweewekelijks over haar visie op het leven en op kinderen.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd