Gedachte-kracht blog rilana

Gedachte-kracht – Blog Rilana

Wie had dat gedacht? Ik heb gedachte-kracht! Wist je dat je gedachten je gevoel bepalen? Eerst is er geen gedachte in je hoofd. Dan merk je iets. Je ziet, hoort of ruikt bijvoorbeeld wat. Er komt dan vanzelf een gedachte bij je op. Automatisch en razendsnel. Dat is de gedachte die je gewend bent te denken in die situatie. Daarna merk je hoe je je voelt.

Als je van plan bent pizza te eten vanavond kan het zijn dat je dochter roept: ‘Lekker pizza! Mijn lievelingseten’ en blij is. Je zoon kan bij dezelfde boodschap denken: ‘Gatver, ik haat pizza! Dat ga ik echt niet eten’ en loopt boos de kamer uit. Dezelfde situatie kan dus verschillende gedachten en dus emoties oproepen. Als je je daarvan bewust bent, dan kun je daar iets mee, met die gedachte!

Gedachte-kracht blog rilana

Gedachte magneetjes

Als je een gedachte denkt, komen er vanzelf gedachten bij je op die erbij passen. Net zoals een magneetje dat andere magneetjes aantrekt. Dat geldt voor fijne positieve gedachten, maar helaas ook bij nare gedachten. Zo maak je sterke gedachtemagneetjes.

  • Let op HOE je iets zegt. Zeg bijvoorbeeld: ‘Ik BEN … blij … of Ik KAN … goed tekenen … Of Ik HEB altijd … geluk…’
  • En waarom doe je dat? Als je zegt: ‘Ik WIL … winnen…’ dan maak je ‘ik-wil-magneetjes’. Die zorgen ervoor dat je meer WILT. Je trekt dat aan wat je denkt.

Verander bewust je gedachten van Ojee naar Oké en geloof erin

  • Ojee: ‘Ik kan echt niet tekenen’, ‘Ze vinden me echt stom’,  ‘Ik kan ook niks’
  • Oké:  ‘Ik hou van tekenen en word er blij van’, ‘Ik hou van mezelf, precies zoals ik ben’, ‘Als iets me niet lukt, ga ik het nog een keer proberen. Van proberen kun je leren. Ik kan het!’
  • Voel je het verschil? Richt je op de Oké gedachte, denk aan de gedachte-magneetjes

De 4 vragen van Katie Byron

  • Is het waar?
  • Kun je helemaal zeker weten dat het waar is?
  • Hoe voelt het vanbinnen wanneer je die gedachte gelooft?
  • Hoe voelt het als je NIET die gedachte denkt?

Zo zijn er nog meer trucjes om te leren omgaan met je gedachten! In mijn praktijk zet ik dit vaak in. Ik laat ze er dan over tekenen en een gedachte uitwerken. Het zet iets in beweging bij het kind, als eerste bewustwording. Dat is het belangrijkste, dan kun je er iets mee doen. Je kunt namelijk kiezen welke gedachte je wilt denken.

Gedachte-kracht blog rilana

Tip: Gedachte-kracht voor als je nieuwsgierig bent naar wat je gedachten voor je kunnen doen.
Want je BENT niet je gedachte, je HEBT de gedachte! Dat is een groot verschil.

Geloof in jezelf!

Liefs, Rilana

Rilana Punt
Rilana Punt
Rilana Punt is nieuwetijdskindercoach en kinderyogadocente. In haar Praktijk Ayana Dwingeloo ondersteunt ze kinderen en jongeren door ze nieuwe inzichten in zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Dit doet ze met creatieve werkvormen, yoga & mindfulness en natuurcoaching. Haar insteek is observeren en kijken vanuit het kind. Rilana is zeer betrokken bij de natuur, waar ze tot rust komt en geniet. Voor InWesterveld online schrijft ze tweewekelijks over haar visie op het leven en op kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd