Het zijn de kleine dingen…

Het zijn de kleine dingen… – Blog Rilana

Vandaag hebben we twee jonge konijnen gehaald. Als een kind zo blij. Ze hebben een groot buitenhok waar ze druk aan het onderzoeken zijn. We zitten buiten, mijn dochter en ik, en genieten. Heel mindful observeren we elke beweging en glimlachen tevreden. Onze kitten van 7 maanden struint er gezellig tussen en ineens hebben we drie huisdieren die spelen, ontdekken en elkaar en de omgeving aftasten. De zon schijnt, het is een lang vrij paasweekend, wat wil je nog meer? Het zijn de kleine dingen…

kleine geluksmomenten

Genieten, wanneer heb jij dat voor het laatst gedaan? Vaak denken en willen we te groot, te veel en te ingewikkeld. Staan we niet meer stil bij die kleine geluksmomenten. Vaak denk je je kinderen gelukkig te maken door grote activiteiten te ondernemen. Terwijl kinderen al tevreden zijn met jouw aandacht, maakt het niet zoveel uit wat je doet. Als je het maar met aandacht doet. Met je aandacht aanwezig zijn kun je doen door je zintuigen in te zetten. Voel de wind in je haren, ruik de frisse lucht, voel je voeten op de grond, hoor de geluiden om je heen en neem een diepe hap lucht.

Ga de natuur in en laat je kinderen klimmen, rennen en eens in stilte wandelen. Neem een loep mee en bekijk de natuur eens van dichtbij of zet een zintuigenspeurtocht uit. (Ommetje Mars van de Dwingeler Ommetjes heeft achter bij de Brugesakker een beweegpuzzeltocht!) Neem een pot thee mee, koekjes of brood en een kleed en hou het simpel. Observeer je kinderen eens van een afstand en geef ze een compliment of benoem hoe fijn je dit vindt.

Dwingeler Ommetje Mars

Een fijne manier om de dag af te sluiten is om samen met je kind op te schrijven of te benoemen wat ze leuk vonden en wat ze minder leuk vonden. Zo leren ze ook dat minder leuke dingen erbij horen en ook vanzelf weer over gaan. Leuke dingen bedoel ik mee waar ze blij van worden, die kleine geluksmomentjes. Leer ze om naar de kleine dingen te kijken en daar dankbaar voor te zijn. Vraag wat ze daarbij voelen, wat er gebeurt in hun lijf en welke gedachten ze daarbij hebben.

Eindig altijd met iets positiefs, het zijn de kleine dingen die het doen.

Liefs, Rilana

Rilana Punt
Rilana Punt
Rilana Punt is nieuwetijdskindercoach en kinderyogadocente. In haar Praktijk Ayana Dwingeloo ondersteunt ze kinderen en jongeren door ze nieuwe inzichten in zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Dit doet ze met creatieve werkvormen, yoga & mindfulness en natuurcoaching. Haar insteek is observeren en kijken vanuit het kind. Rilana is zeer betrokken bij de natuur, waar ze tot rust komt en geniet. Voor InWesterveld online schrijft ze tweewekelijks over haar visie op het leven en op kinderen.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd