tulpendrama

Tulpendrama – Blog Susanne

Genoeg tijd voor de tuin gehad de afgelopen weken, dus die ligt er mooi bij. Minder werkzaamheden in het atelier en geen werkzaamheden buiten het atelier, je snapt waarom. Gelukkig verveel ik mij nooit!

Naast het atelier hebben we (manlief en ik, met hulp van de kinderen) een veranda gebouwd, zodat ik de workshops en cursussen buiten kan geven. Naast dat het fijn is om buiten te zijn, kan ik ook meer mensen tegelijk ontvangen. Want ondanks dat mijn atelier best groot is, kan ik buiten met meer mensen werken met 1,5 meter afstand. Voor nu hou ik de groepen klein, maximaal 4 tegelijk, zodat we kunnen kiezen of we binnen of buiten gaan werken.

Er zijn werkatelieruren voor oud-deelnemers van de cursus die in eigen tempo willen blijven beeldhouwen en ik start half april twee nieuwe cursussen, op dinsdagavond en op vrijdagmiddag. Dus, altijd al eens willen beeldhouwen? Meld je aan!

In oktober kreeg ik heel speciale tulpen van één van de  cursisten. ‘Deze bloemen zijn prachtig, je hebt nog nooit eerder zulke mooie tulpen in je tuin gezien, ik heb ze zelf ook en geniet er jaarlijks van!’ Zo lief dat ze een handvol bollen voor mij meenam.

Op de laatste dag van maart was ik al vroeg buiten, de zon scheen volop. Ik had de tulpen die ik al jaren heb en degene die ik had gekregen van de lieve cursist al ver boven de grond gezien, met  dikke knoppen erin. De tulpen zullen misschien vandaag al wel gaan bloeien met zoveel zon, dacht ik, dus ik liep erheen om te zien hoe ver ze waren…

Nee… niet weer!

Het leek wel of er iemand met een heggenschaar was langs geweest! Alles boven de tien centimeter was weg, blad, knop. Net als vorig jaar was alles, op 1 knop na, verdwenen. Wie doet nu zo iets vroeg ik me vorig jaar enigszins boos af?

Ik keek nog eens goed en zag nog een halve knop op de grond liggen en daarnaast zag ik allemaal afdrukken van reeënhoefjes… Tja, wat kan je anders doen, als natuurliefhebber, dan accepteren dat de natuur soms wreed is… Sorry lieve cursist, ik zal niet weten hoe mooi jouw tulpen zijn…

Misschien moet ik maar bloemen van speksteen gaan maken voor in mijn tuin. Zelfs uit de wreedheid van de natuur kan ik inspiratie halen. Ik ga mijn spullen pakken en lekker onder het afdak staan werken om het tulpendrama te verwerken.

Tulpendrama

Liefs, Susanne

Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp kan haar ei kwijt bij haar bedrijf Kleur je Hart, een heerlijke plek waar kunst, creativiteit, buitenleven en gezelligheid samenkomen! In haar atelier in Geeuwenbrug werkt ze zowel aan eigen werk als aan opdrachten. Susanne laat graag haar innerlijke kind spreken en gebruikt graag sprookjes als inspiratie om te schrijven en theatervoorstellingen te maken. Ook haalt ze haar inspiratie uit de natuur. Voor InWesterveld Magazine online schrijft ze iedere maand over kunst en natuur.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd