De Broekies 10 jaar kleurplaat

Kleurplaat: Win een kinderfeestje op de boerderij!

Kinderdagverblijf De Broekies in Dwingeloo (Eemster) verzorgt dit jaar al tien jaar kinderopvang op de boerderij. En dus is het feest! Vier jij dit feestje met De Broekies mee? Maak dan deze keurplaat nóg feestelijker door het in te kleuren en maak kans op een kinderfeestje op De Broekies of een van de cadeaubonnen voor Warenhuis Boerhof.

Kleur de kleurplaat die in het magazine staat dat half april thuis is bezorgd of download en print de kleurplaat van deze site. Kleur het zo feestelijk mogelijk in. Maak dan een foto van je ingekleurde plaat en stuur de foto uiterlijk 15 mei 2021 naar info@inwesterveld.nl. Vermeld je naam, woonplaats en je leeftijd en vertel er bij wat jij leuk vindt of wat jou zo leuk lijkt aan (spelen op) de boerderij. Lees ook de deelnamevoorwaarden.

De Broekies kinderopvang op de boerderij
Kleurplaat De Broekies 10 jaar kinderopvang op de boerderij

Wat kun je winnen?

De winnaar mag met maximaal 10 kinderen op De Broekies zijn of haar kinderfeestje vieren. Uiteraard houden we ons daarbij aan de op dat moment geldende coronaregels. Het feestje kan plaatsvinden tot 1 september 2021.

Naast het kinderfeestje is er per leeftijdscategorie een cadeaubon te winnen die je kunt besteden op de speelgoedafdeling van Warenhuis Boerhof in Dwingeloo.

Tien jaar kinderopvang op de boerderij

Tien jaar geleden startte Gea Klaassen een kinderdagverblijf op het erf van het melkveebedrijf van haar man Gert Jan en haar schoonhouders Jan en Fennie Klaassen aan De Dikte in Eemster. Trots laat Gea de plek zien waar zij al tien jaar lang vele kinderen heeft kunnen laten genieten van het buitenleven.

‘Toen ik hiermee startte vroegen velen zich af of er ruimte was voor een nieuw concept naast de (destijds) al bestaande opvang. Ons tienjarig bestaan is het bewijs dat er vraag is naar deze vorm van kinderopvang in Dwingeloo. Daar waar de klanten eerst vooral van buiten Dwingeloo kwamen, weten nu de jonge gezinnen uit de buurt ons ook te vinden.’

De Broekies voorlezen

Ruimte

De Broekies agrarische kinderopvang trekker met aanhanger

‘Wij geven de kinderen hier letterlijk en figuurlijk de ruimte om te ontdekken. Ik geloof echt dat elk kind een buitenkind is, als je ze maar de goede omgeving aanbiedt. We geven ze een klein stukje mee van het boerenbedrijf en van de natuur, iets waar de kinderen tegenwoordig veel verder van af staan dan vroeger. Hiermee leggen ze een basis voor hun hele leven.’

Groei in 10 jaar

In kleine stapjes werd de kinderopvang in de afgelopen 10 jaar opgebouwd en uitgebouwd tot een kleinschalige, persoonlijke opvang. Stond Gea in aanvang nog alleen op de groep, ondertussen zijn er drie enthousiaste pedagogische medewerkers bij gekomen. Samen geven zij de kinderen het gevoel van thuiskomen, een veilige en warme plek waar kinderen gezien worden.

De Broekies Kinderopvang op de boerderij

Buiten nooit uitgespeeld

De Broekies agrarische kinderopvang driewieler

Het gebouw kreeg vorig jaar een stoere buitenaankleding en ook de buitenspeelruimte veranderde in de loop der jaren van een leuke tuin naar een gevarieerde natuurlijke speel- en ontdekruimte. ‘Driekwart van het jaar zijn we heel veel buiten of alleen maar buiten,’ zegt Gea. ‘En de kinderen zijn hier nooit uitgespeeld.’

Vriendschappen ontstaan

Lucas Hof was een van de eerste baby’s die Gea opving. Bijna zeven jaar lang kwam hij op De Broekies en groeide mee met het bedrijf, van kwetsbaar baby’tje tot een stoere knul. Gea’s oudste zoon Jens en Lucas zijn nog steeds goede vrienden die elkaar regelmatig opzoeken.
Afke, moeder van Lucas: ‘Bij De Broekies is Lucas opgegroeid als een sociaal joch, voor mens én dier. De koeien, kalfjes, konijnen, geiten, Silke de hond, de andere kinderen en begeleidsters en de hele familie Klaassen, iedereen kreeg van Lucas een glimlach of een aai. De grote speeltuin, leren fietsen, kalfjes voeren, knutselen, een uitje naar het bos, er gebeurde altijd wel wat. We kregen altijd een blij jongetje mee naar huis.’

De Broekies – Kinderopvang op de boerderij

De Dikte 1, Dwingeloo
Tel. 06 30023351
www.kdvdebroekies.nl

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd