blog rilana

Veranderingen – Blog Rilana

Er is veel gebeurd het afgelopen jaar, veel veranderingen waar iedereen mee te maken heeft. Iedereen ervaart het anders, beleeft het anders en staat er anders in. Het heeft een grote invloed op iedereen, ook op onze kinderen!

Er is veel verwarring, angst en onduidelijkheid. Kinderen zien mensen met mondkapjes lopen, school is geen veilige plek meer en er wordt ze op tv verteld dat ze hun papa, mama en opa en oma kunnen besmetten. Hoe ga je hier als kind mee om? De invloed hoe jij hier als ouder mee omgaat is van groots belang. Je kind zich veilig laten voelen en niet beperken in hun vrijheden. Ontspannen en positief zijn en vooral veel liefde en knuffels geven!

De natuur in!

Ga de natuur in! De natuur zorgt ervoor dat je alles even vergeet en kunt ontspannen. Al wandelend kun je kinderen uitdagen, stimuleren en verwonderen met deze leuke activiteiten:

Zinvol Tekenen

Als je merkt dat je kind boos is of onrustig, gespannen, niet lekker in zijn vel zit of maar moeilijk met alle veranderingen om kan gaan heb ik drie Zinvol Tekenen opdrachten uitgewerkt.

1. Toverballen

Doel: energie in balans brengen, bij jezelf blijven, naar binnen keren, leren afsluiten voor prikkels van  buiten. Kinderen worden door alles om hun heen uit zichzelf gehaald, ze gaan uit hun dak. Om hen weer terug bij zichzelf te brengen kun je deze energie oefening doen.

Ga langzaam en zorgvuldig van binnen naar buiten. Zorg dat er zo min mogelijk wit tussen de lijnen blijft. Als ze klaar zijn kunnen ze van buiten naar binnen cirkelen. Als je met meerdere kleuren over elkaar gaat, ontdekken ze welke kleuren er ontstaan. Je kunt ook een toverpotlood gebruiken.

Zinvol Tekenen Spiralen

2. Poep

Doel: boosheid afreageren, boos zijn mag, krassen mag ook. Jonge kinderen kunnen nog niet goed met hun boosheid omgaan. Voor het is het gewoon shit! Dat kun je mooi oppakken met dit spelletje.

Neem een rood, blauw en geel potlood of gebruik bijenwas of wasco. Begin met een cirkel. Begin bij boosheid van je kind zelf, bevestig dat het boos is door iets te zeggen als ja, het is shit! Niet fijn dat… en begin dan met rood de cirkel vol te krassen. Laat je kind helpen met mopperen. Misschien wil het zelf al meedoen. Ook kan het jouw cirkel overnemen. Kijk maar hoe je kind het oppakt. Kleur de cirkel zo dicht mogelijk, alle gaatjes dichten. Ga er met geel en blauw overheen en maak er een poepkleur van. Om weer tot rust te komen kun je met een watje de wasco glad wrijven.

Zinvol Tekenen Poep

3. Het berenhol

Doel: veilige plek, geborgen, overzicht, de grote wereld klein maken, rust. Kinderen voelen zich onveilig door alles wat er gebeurt en de verwarring. Door ze een veilige plek te geven, komen ze tot zichzelf.

Teken een grote cirkel, laag over laag. Kom langzaam tot rust. Uit je hoofd in je lijf. Cirkel net zo lang door tot het goed voelt. Teken dan de beren. Je mag helemaal zelf weten hoeveel en waar. Het is een grote cirkel met een kleine erin (hoofd). Teken ogen, oren en een mond. Maak dan de vacht, lekker dik, warm, stevig. Varieer met streepjes tot fijne ronde bewegingen. Zorg maar dat ze zich fijn en veilig voelen. Vul daarna de cirkel met wat er bij je opkomt. Gebruik kleuren die je fijn vindt en vul de cirkel wat voor jou goed voelt.

Zinvol Tekenen Berenhol

Heel veel plezier en als je vragen hebt kan je altijd contact met mij opnemen.

Liefs, Rilana

Rilana Punt
Rilana Punt
Rilana Punt is nieuwetijdskindercoach en kinderyogadocente. In haar Praktijk Ayana Dwingeloo ondersteunt ze kinderen en jongeren door ze nieuwe inzichten in zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Dit doet ze met creatieve werkvormen, yoga & mindfulness en natuurcoaching. Haar insteek is observeren en kijken vanuit het kind. Rilana is zeer betrokken bij de natuur, waar ze tot rust komt en geniet. Voor InWesterveld online schrijft ze tweewekelijks over haar visie op het leven en op kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd