Droom en Weldaad Boek van de maand

200 jaar Maatschappij van Weldadigheid

Boek van de maand

Door: Jan Mensink

200 jaar Maatschappij van Weldadigheid is een rijk geïllustreerd jubileumboek en bestaat uit ruim 300 pagina’s. Het boek zit vol met prachtige foto’s, er zijn interviews gehouden met mensen uit de omgeving en de reisverslagen. Het geheel vertelt de bijzondere historie over Frederiksoord. Het boek begint met de historie sinds de komst van de kolonisten naar Frederiksoord in 1818 tot en met nu.

200 jaar Maatschappij van Weldadigheid

In 1818 zitten veel mensen zonder werk en zinken ze weg in ellende. Hét moment voor generaal Johannes van den Bosch om een ambitieus plan te presenteren: laat de armen de barre heide in Drenthe ontginnen. Mest zal de woeste grond vruchtbaar maken, discipline en onderwijs zullen de nutteloze armen beschaven tot werklustige mensen. Zijn idee wordt enthousiast ontvangen, hij richt daarvoor de ‘Maatschappij van Weldadigheid’ op. Een half jaar later arriveren de eerste kolonisten op de plek die wij als Frederiksoord kennen.

Bestel het boek met korting

Indien je het boek 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid voor 1 oktober bestelt ontvang je €10,- korting. Het boek met de korting bedraagt €24,50 exclusief verzendkosten. Bestellen kan via de e-mail bestellen@jubileumboek200jaarmvw.nl onder vermelding van InWesterveld.

Wil je meer informatie over het boek? Bekijk de website 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd