Boekentip van de maand

De Schoonheid van het Dwingelderveld

Boek van de maand

Door: Axel Wiewel

De schoonheid van het Dwingelderveld is vooral een liefdesverklaring aan dit Nationaal Park. Een verhaal voor lezers die verliefd zijn op de bossen, de vennen, het heidegebied, de stuifzanden en de venen. Vragen zoals Waarom is het in de tijd van de grote Drentse ontginningen gespaard gebleven, wat is er uniek aan dit gebied? Hoe zag het er ruim honderd jaar geleden uit? helpen je het gebied beter begrijpen.

De rijke historie

Het boek beschrijft de ontstaansgeschiedenis en de landschappelijke samenstelling van het gebied, het belang van water en de herinrichting van 2012 tot 2016. Ook wordt voor het eerst de herkomst van zestig veldnamen beschreven. In De schoonheid van het Dwingelderveld wordt het stof weggeblazen van historische informatie die tot nog toe alleen versnipperd terug te vinden was. Zo wordt de schoonheid van het Dwingelderveld blootgelegd in verhalen die bijna waren vergeten.

Het boek De schoonheid van het Dwingelderveld is mede mogelijk gemaakt door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer en is te verkrijgen bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen en in de reguliere boekenhandel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd