Hoe is het nu met Jong Talent Lotte Dinkla

Hoe is het nu met… – Jong Talent Lotte Dinkla

In ons papieren magazine laten we elke editie een Jong Talent aan het woord. Ondertussen hebben wij al vele jonge talenten uit Westerveld aan bod laten komen. Maar hoe gaat het nu met deze talenten? Voeren zij hun talent nog steeds uit of ziet hun leven er totaal anders uit?

In ‘Hoe is het nu met…’ blikken wij terug op onze jong talenten uit de voorgaande edities. We trappen af met Lotte Dinkla uit Dwingeloo. In de voorjaarseditie van 2017 kon je over haar lezen. Lotte speelt al van jongs af aan piano. Hoe gaat het nu met Lotte en haar pianospel? Wij vroegen het haar!

Hoe oud ben je nu?

Ik ben nu 20 jaar, toen het magazine verscheen was ik 16 jaar oud.

Woon je nog steeds in Dwingeloo?

Nee, ik woon door de weeks niet meer in Dwingeloo. Ik ben dit jaar voor mijn studie naar Utrecht verhuisd, maar ben in het weekend wel nog vaak bij mijn ouders in Dwingeloo. Ik heb het heel erg naar mijn zin in Utrecht en woon met gezellige huisgenootjes, wat in deze corona tijd wel erg fijn is.

Wat studeer je nu?

Ik studeer Liberal Arts and Sciences, dit is een hele brede studie waar de nadruk ligt op interdisciplinair onderwijs. Dit betekent dat je zelf je vakken kiest en daarmee een (unieke) bachelor vormt die aansluit op verschillende masters. Ik volg hier voornamelijk geneeskundevakken, maar doe ook vakken zoals cognitive neuroscience, global religions en political theory. Als ik deze bachelor heb afgerond wil ik graag een zij-instroom geneeskunde doen, want ik wil, net als toen ik 16 was en in de InWesterveld stond, nog steeds neuroloog worden.

Waarom ben niet naar het conservatorium gegaan?

Na twee jaar de vooropleiding van het ArtEz conservatorium in Zwolle te hebben gevolgd, ben ik uiteindelijk toch gestopt. Ik merkte dat ik piano minder leuk vond als het iets was wat “moest” voor school. 

Hoe kijk je terug op de afgelopen jaren na jouw artikel in het magazine?

Er is ontzettend veel gebeurd sinds de uitgave van het magazine! Ik ben dus gestopt met mijn vooropleiding aan het conservatorium, heb een tussenjaar gehad, mijn ‘corona-vwo-diploma’ gehaald en ben begonnen aan een studie in Utrecht. Mijn tussenjaar heb ik doorgebracht in Nieuw-Zeeland, waar ik 10 maanden bij een gastgezin heb gewoond en naar een lokale High School ben geweest. Hier heb ik ook piano gespeeld. Wel in een iets andere setting: in de kerkband. Mijn gastgezin was christelijk en ging elke zondag naar de kerk, waar ik samen met de ‘pastors’ popliedjes speelde tijdens de dienst. Een hele andere, maar super leuke en bijzondere ervaring! 

Lotte Dinkla, jong talent

Speel je nog veel piano en zit je nog in het bandje?

lotte dinkla, electrische piano

Ik moet eerlijk zeggen dat piano spelen nu even op een laag pitje staat voor mij. Ik heb in Nieuw-Zeeland een nieuwe hobby ontdekt: rugbyen! Ik rugby nu bij de Rugbyende Utrechtse Studenten (RUS), waar ik het onwijs naar mijn zin heb. Daarnaast ben ik natuurlijk druk met mijn studie en ben ik een nieuwe stad aan het ontdekken. Mijn elektrische piano is wel met mij meeverhuisd naar Utrecht en staat midden in mijn studentenkamer. Ik heb een huisgenootje die erg mooi kan zingen, dus ik speel wel regelmatig samen met haar. Samen muziek maken blijft toch altijd wel heel erg leuk.

Treed je nog wel eens op?

Het blijft nu bij huisconcertjes, maar het lijkt me super leuk om met mijn huisgenootje mee te doen aan de open mic nights die (normaalgesproken) elke maand worden georganiseerd op de campus waar ik woon.

Wanneer was je laatste optreden?

 Mijn laatste optreden was een quarantaine tuinconcert tijdens de eerste lockdown voor mijn eindexamen muziek.

Zie je toekomst voor jou in de muziek?

Pianospelen is iets wat ik gedaan heb van jongs af aan, en wat ik denk ik mijn hele leven wel blijf doen. Alleen soms wat fanatieker dan in andere fases van mijn leven.

Hoe vond je het om in het magazine te staan en heb je veel reacties gehad?

Ik vond het super leuk om in het magazine te staan 4 jaar geleden. Ik heb ontzettend veel reacties gekregen van mensen die het hadden gelezen. Ook van mensen die ik normaal gesproken niet zo vaak spreek. Het magazine is in de leuk-voor-later-doos gegaan, een aandenken aan mijn fanatieke muziekjaren. 

lotte dinkla jong talent
lotte dinklajong talten

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd