Zwerfstenen en zwerfboeken Blog Rilana

Zwerfstenen en zwerfboeken – Blog Rilana

Vandaag een rondje door het bos met mijn kinderen gelopen en zwerfstenen achter gelaten. Zoon in Beilen op de trein gezet en met dochter nog even een rondje langs drie Minibiebs boeken ruilen voor onze minibieb & kinderzwerfboekenstation in Dwingeloo.

Ik word er zo blij van, van die kleine dingen zoals vandaag! De minibieb wilde ik al zo lang en afgelopen mei was het zover! Zoveel leuke reacties, boeken die werden gebracht en kinderen die boeken komen halen en met een grote glimlach weer weg lopen en vaak ook een zwerfsteen meenemen. De scholen zijn dicht, de bibliotheken zijn dicht en de minibieb is altijd open. Hoe fijn is dat.

Bij de minibieb kun je boeken ruilen, lenen en houden. Wat jij wil. Het doel is dat iedereen die van lezen houdt, kan lezen! De kinderzwerfboeken mag je houden of ergens anders laten zwerven, zodat elk kind de mogelijkheid krijgt om te lezen. Ook als ouders daar geen geld voor hebben. Je kunt zelf een boek uit de kast halen en iemand cadeau geven! Er wordt echt goed gebruik van gemaakt.

Al vanaf het begin kwam het idee op om stenen te schilderen en die er bij te leggen. Die ‘zwerfstenen’ zijn inmiddels een hype. Overal duiken ze op, vaak onder de naam Happy Stone. Die van mij herken je aan de basis, een hart. Ik noem ze Spread Love Stone. Als je zo’n steen ergens tegenkomt tovert het een glimlach op je gezicht, dat kan niet anders. Je kunt het steentje mee nemen maar je mag het ook verder laten zwerven, om weer iemand anders blij te maken. Elkaar blij maken en de liefde verspreiden is hard nodig en het is zo dankbaar om te doen.

column gaat verder onder de foto’s

Mensen herkennen het al echt. Vaak loop ik in het Dwingelderveld waar ik veel stenen laat zwerven en krijg ik vele leuke reacties en doen mensen me na. Ze maken stenen, zoeken ze bewust of ontdekken nieuwe wandelroutes.

Voor kinderen maakt het het wandelen veel leuker als ze weten dat er een steentje ligt of als ze zelf steentjes kunnen verstoppen! (vergeet ze niet met vernish spray te sprayen en leg de zwerfstenen niet op planten of mos – ivm lekken verf- maar op een bankje of paaltje ofzo)

Een rondje langs een minibieb vinden kinderen ook erg leuk, het stimuleert ze om te lezen als ze zelf kunnen kiezen. In deze tijd zijn dit prachtige activiteiten om met je kind te ondernemen! Het stimuleert een frisse neus, de creativiteit en het leesvirus!

Kom je een keer langs en volg je ons op Facebook Minibieb, Facebook Spread Love Stone of Instagram Minibieb, Instagram Spread Love Stone?

Liefs, Rilana

Rilana Punt
Rilana Punt
Rilana Punt is nieuwetijdskindercoach en kinderyogadocente. In haar Praktijk Ayana Dwingeloo ondersteunt ze kinderen en jongeren door ze nieuwe inzichten in zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Dit doet ze met creatieve werkvormen, yoga & mindfulness en natuurcoaching. Haar insteek is observeren en kijken vanuit het kind. Rilana is zeer betrokken bij de natuur, waar ze tot rust komt en geniet. Voor InWesterveld online schrijft ze tweewekelijks over haar visie op het leven en op kinderen.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd