Beweegcoaches Westerveld

Beweegcoaches stimuleren gezonde leefstijl

Wil je graag bewegen, maar kan je wel wat ondersteuning gebruiken? Gemeente Westerveld heeft vier beweegcoaches die zich in Westerveld gemeentebreed inzetten om een gezonde leefstijl voor alle inwoners te stimuleren. Tim Jansen, Kim ten Klooster-Dijkstra, Ellis Manenschijn-Lubbers en Dewi Verseput hebben speciale aandacht voor mensen met een beperking (fysiek en mentaal), eenzame ouderen, mensen met overgewicht, mensen met weinig financiële middelen en mensen met een lager opleidingsniveau. Aan de lezers van InWesterveld online vertellen ze wat ze voor jou als inwoner kunnen betekenen.

Wat doen we en hoe kunnen wij u helpen?

‘Wij zetten met name bewegen/sport en voeding in. Maar ook onderwerpen als roken, alcohol en ontspanning die een gezonde leefstijl bevorderen komen aan bod. Deze onderwerpen zetten we in als doel, maar ook zeker als middel. Zo hechten wij namelijk ook veel waarde aan de sociale kant, bijvoorbeeld: eenzaamheid. Wij werken hierin nauw samen met veel verschillende lokale partijen binnen onderwijs, sport, zorg en welzijn om dit alles te kunnen realiseren.

Persoonlijk huisbezoek

Wij vinden het dus heel belangrijk dat iedereen mee kan (blijven) doen. Zo doen wij ook aan huisbezoeken, waar we samen met de inwoner persoonlijk gaan kijken wat de mogelijkheden zijn en om ze hierin verder te begeleiden.

Jeugdfonds en Volwassenenfonds

Verder zijn wij ook contactpersoon voor verschillende fondsen zoals het Jeugdfonds Sport- en Cultuur. Sinds 1 januari 2019 is er ook een Volwassenfonds in Westerveld. Met deze fondsen kunnen we er voor zorgen dat alle jeugdigen en volwassenen met weinig financiële middelen mee kunnen (blijven) doen met sport en bewegen en een gezond(er) leven.

Beweegcoaches stimuleren gezonde leefstijl

Een sportieve groet van de beweegcoaches Tim, Kim, Ellis en Dewi’

Meer informatie en contact

Heb je interesse om deel te nemen aan één van de projecten/activiteiten van de Beweegcoaches gemeente Westerveld of wil je meer informatie? Dan kun je ze bellen op 140521 of mailen naar beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl. Ook kun je via www.gemeentewesterveld.nl/beweegcoaches meer informatie vinden, waar ook een link staat naar de social media kanalen van de beweegcoaches.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd