Zalm met ei

Zalm met ei – recept

Iedere maand op InWesterveld online: een gezond recept van Vitaliteits & Leefstijlcoach Monique Jongmans. Deze maand zalm met ei uit de oven.

Zalm met ei

Verantwoord voor een gezond dieet

Dit recept is voor 2 porties diner of 4 porties lunch.

Wat heb je nodig:

  • 2 zalmfilets
  • 2 theelepels olijfolie
  • 4 eieren
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 150 gr groene asperges in stukjes gesneden
  • ½ theelepel oregano
  • ½ theelepel tijm
  • ½ rode ui in dunne ringetjes
  • 1 kleine rode puntpaprika fijngesneden
  • Zout en peper naar smaak

Wat moet je doen:

  • Verwarm de (hete lucht) oven voor op 220 graden.
  • Bestrooi de zalm met peper en zout. Bak de zalm heel kort in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie bruin. Leg de moten daarna nog 8 minuten in een ingevette ovenschaal in de oven. Zet schaal daarna apart.
  • Draai de oven nu naar 180 graden.
  • Bak in dezelfde koekenpan de knoflook en de asperges met de andere theelepel olie nog 5 minuten en voeg op het laatst de kruiden toe.
  • Kluts de eieren en de amandelmelk met en beetje zout en peper. Bestrooi de zalmmoten met de asperges, paprika en ui, giet het eimengsel eroverheen en zet ± 30 minuten in de oven of tot de eieren gaar zijn en lichtbruin van kleur.

Dit recept is geschikt als avondmaaltijd, vergezeld door een groene salade bijvoorbeeld, maar ook voor de paasbrunch. Makkelijk te maken!

Eet smakelijk!

Monique Jongmans
Monique Jongmans
Monique Jongmans is therapeut en Vitaliteits & Leefstijlcoach. In haar praktijk in Dwingeloo behandelt Monique cliënten met stressgerelateerde klachten of klachten aan het bewegingsapparaat. Ze is coach voor vrouwen die voor, middenin of na de menopauze zitten en coacht ze 1-op-1 en in groepen op Leefstijl en Vitaliteit. Voor InWesterveld maakt ze iedere maand een gezond ‘menopower now’ recept.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd