Winterbeurt grasmaaier

5x het nut van een winterbeurt voor je tuinmachines

Klaar met grasmaaien voor dit seizoen? Breng je grasmaaier dan naar de vakman in de buurt voor een goede onderhoudsbeurt. Wij geven je vijf redenen voor een winterbeurt van je tuinmachine.

Waarom een winterbeurt?

1. In het voorjaar meteen van start

winterbeurt grasmaaier

Het is raadzaam je machine ieder jaar te laten controleren. Doe je dat in de winterperiode, dan gaat je machine schoon en scherp de schuur in. Zodra het gras in het voorjaar weer gaat groeien kun je meteen aan de slag.

De benzine die erin zit is bovendien beperkt houdbaar, waardoor de machine in het voorjaar mogelijk niet of slecht start. Bij de winterbeurt vullen ze de machine met alkylaatbenzine dat minder schadelijke stoffen bevat, niet ruikt en lang houdbaar is.

2. Een mooiere grasmat

winterbeurt grasmaaier

Een goed onderhouden machine zorgt voor een beter resultaat. Zo moeten de messen één keer per jaar geslepen worden. Als je met een bot mes maait, ontstaan er rafelige wondjes aan het gras die gevoelig zijn voor ziektes en schimmels.

Het beschadigde gras moet bovendien na iedere maaibeurt eerst herstellen voor het weer kan groeien. Gras dat met een mooi scherp mes is gemaaid kan meteen energie steken in de groei en het vermenigvuldigen van de wortels. Hoe vaker je maait, hoe meer gras er groeit en hoe breder het gras wordt. Met als resultaat een mooie, dichte frisgroene grasmat.

3. Langere levensduur

winterbeurt grasmaaier

Als je gemaaid gras aan de machine laat zitten, tasten de zuren uit het gras het aluminium of staal van de machine aan. Periodiek en regelmatig schoonmaken bevordert de levensduur van je machine.

4. Minder (reparatie)kosten

winterbeurt grasmaaier

Tijdens een onderhoudsbeurt maken ze je grasmaaier helemaal schoon en controleren ze de maaier. Ze vervangen de motorolie, maken het luchtfilter schoon en vervangen de bougie. Ook slijpen en balanceren ze de grasmaaiermessen en smeren ze de bedieningskabels en wiellagers.

5. Prettiger grasmaaien

winterbeurt grasmaaier

Een goed onderhouden machine zorgt voor prettiger grasmaaien. Geen gedoe met een apparaat die het niet goed doet, maar een fijne, goedlopende machine die jou veel werk uit handen neemt en je plezier geeft in het tuinonderhoud.

Adres voor de winterbeurt van je tuinmachine

Frank van Dijk in Uffelte is zo’n vakman die jouw grasmaaier een goede winterbeurt kan geven.
Lees hier meer over Van Dijk Tuin & Park.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd