Van Dijk Tuin & Park

Tuinmachines die het werk makkelijker en leuker maken

Tekst: Alanda de Boer | Foto’s: Van Dijk Tuin & Park

Vernieuwde winkel in Uffelte

Leuk, zo’n tuin, maar het onderhoud is niet altijd snel, makkelijk of leuk. Van Dijk Tuin & Park in Uffelte levert tuinmachines die ervoor zorgen dat jij weer met plezier in je tuin aan de slag gaat.

In 2016 openden Frank en Linda van Dijk hun winkel met showroom en werkplaats aan de Lindenlaan 54a in Uffelte. In de showroom vind je allerlei soorten en merken grasmaaiers en andere tuinmachines. In de werkplaats is ruimte voor onderhoud en reparatie. Het pand werd onlangs vernieuwd en ingericht met een nieuw aanbod aan tuinmachines.

Van Dijk Tuin & Park Tuinmachines

Nieuw dealerschap

‘Na een grote veiling hebben we ruimte gekregen voor veel nieuwe machines. Zoals dit assortiment van Husqvarna waarvan we sinds kort dealer zijn.’ Trots laat Frank zijn vernieuwde winkel zien met een grote hoek robotmaaiers en frontmaaiers van het Zweedse merk. ‘Husqvarna biedt een breed assortiment producten en accessoires, van kettingzagen tot doorslijpmachines en van zitmaaiers tot robotmaaiers: wij kunnen het gehele assortiment leveren. Niet alleen de prestaties zijn bij Husqvarna belangrijk, maar er is ook veel aandacht voor gebruiksvriendelijkheid en veiligheid.’

Van Dijk Tuin & Park

Ook voor stratenmakers

Nieuw in het assortiment zijn trilplaten, tegelzaagmachines en stampers voor professionele gebruikers als hoveniers en stratenmakers. ‘We deden altijd al het onderhoud en het keuren van deze apparaten en kunnen ze nu ook zelf leveren.’

Robotmaaier

Een robotmaaier is ideaal wanneer je slecht ter been bent of een druk bestaan hebt. Je programmeert het apparaat zo dat het bijvoorbeeld alleen onder schooltijden maait, alleen in de ochtend of nooit in het weekend. Heb je zonnepanelen? Dan kun je je eigen energie opwekken voor je robotmaaier. Overweeg je een robotmaaier aan te schaffen? Welke maaier moet je dan kiezen? Frank kan je hierin goed adviseren. Hij neemt vooraf altijd een bezoek aan je tuin, zodat hij een goed advies op maat kan geven.

Stap over op accutuingereedschap

Ben je helemaal klaar met die zware tuinmachines? Voor de zoveelste keer het draad van je heggenschaar doorgeknipt? Weer vergeten benzine te halen voor je machine? Last van de trillingen die het apparaat bezorgt? Dan is het tijd voor een accutuinmachine. Een heggenschaar, bladblazer of grasmaaier; nagenoeg alle tuinmachines zijn als accumachine leverbaar.

Accuzitmaaier in aankomst

Naast de Husqvarna accumachines voert Frank al sinds de start van zijn bedrijf het merk EGO. ‘Dit is een jong merk dat zich volledig heeft gericht op accumachines. Het is een merk dat kwalitatief zeer goede machines biedt voor een goede prijs. Daarbij zien de machines er ook nog eens heel “gelikt” uit. In de zes jaar dat het merk bestaat is het assortiment flink uitgebreid. Ze geven 5 jaar garantie op de machines en 3 jaar op de accu. Iets wat je nergens anders ziet. Mijn klanten die het merk gebruiken zijn er zeer tevreden over. En ik moet zeggen: ik zie ze praktisch nooit in de werkplaats.

Komend voorjaar komt er een accuzitmaaier van EGO op de markt. Een uniek concept waarbij je de accu’s van de maaier ook kunt gebruiken voor je handgereedschap. Er zijn al twee klanten die de zitmaaier hebben besteld op basis van goede ervaringen met het merk.’

Winterbeurt

In de werkplaats van Van Dijk Tuin & Park doen ze het onderhoud voor alle merken tuinmachines. Hoewel het tuinseizoen voorbij is, staat het werk niet stil. ‘We zijn nu druk met de winterbeurten. We raden mensen aan om de grasmaaier vóór hij in de winterstalling gaat, door ons te laten schoonmaken en nakijken. Hierbij slijpen en balanceren we de messen en vervangen we de olie en de bougie. Voor wie zelf niet in de gelegenheid is om de grasmaaier te brengen hebben we gratis haal- en brengservice in de gehele gemeente Westerveld.’

In strijd tegen de eikenprocessierups

Frank blijft zijn onderneming voortdurend ontwikkelen. Daarbij is de behoefte van de klant altijd leidend. En als iets niet naar tevredenheid leverbaar is, ontwikkelt hij het zélf. Zo maakte hij eerder sneeuwschuivers om aan de zitmaaier te bevestigen en ontwikkelde hij met een compagnon eikenprocessierupszuigers voor zowel professionals als voor particulieren.

Van Dijk Tuin & Park

Lindenlaan 54a
7975 AJ Uffelte
0521-344654
06-51819070
www.vandijktuinenpark.nl
info@vandijktuinenpark.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd