Help ik ben klusser blog rilana

Help ik ben klusser – Blog Rilana

Help!! Wat een klussen tegelijk ineens. Als single doe ik al jaren alles zelf in huis. Niks is me eigenlijk te gek en door ervaring leer je veel, maar soms ben ik er zo klaar mee!!

Wat verlang ik dan naar iemand die de taken even van me overneemt! Vorige week knipperde het lichtje van de waterafvoer van de afwasmachine, de wasmachine liet een waterplasje achter op de grond na een was draaien en de thermostaat gaf aan dat hij graag gevuld wilde worden.

Pfff dan raak ik wel even in paniek en geïrriteerd. Helemaal geen zin om dit ‘er nog even bij te doen’. Met mijn broertje op de app, zelf de filter van de afwasmachine uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Die deed het weer!! Geen puf voor de rest dus stelde ik het uit. Handdoekje op de grond bij de wasmachine en gewoon doorgaan.

Vind ik een keer de puf om me te verdiepen in het vullen van de ketel, past de slang niet op de kraan! Gefrustreerd en teleurgesteld toch maar het installatiebedrijf gebeld. Eigenlijk wil ik ook altijd alles graag zelf doen, ik ben ook niet anders gewend. Vragen om hulp staat niet op mijn lijstje. Toch is dat belangrijk, lief zijn voor jezelf en dingen uit handen geven. Mijn moeder is zo lief om de hele ochtend in mijn huis te wachten omdat ik moet werken.

Gereedschap blog rilana

De beste man kwam erachter dat het expansievat vervangen moest worden, prima! Ook dat klusje opgelost en ik kreeg van de vriendelijke man nog een slang erbij voor de volgende keer!

Toen nog de wasmachine. Ik had de wasmachine al eens op stenen schuin gezet om te kijken of het daar lekt. Nee dus. Teveel zeep gebruikt misschien? Dus minder gebruikt, maar het bleef lekken (alles gegoogled hoor). Tijdens het centrifugeren en afvoeren van het water maar eens gezellig bij de wasmachine gekeken waar het water vandaan kwam. Daar vond ik een lek bij de afvoerslang. Met slang en al bij de winkel aangekomen dacht de verkoper dat het wellicht niet de slang was, maar dat de afvoer verstopt zou kunnen zitten. Oef nou de kosten worden steeds goedkoper … Bij het lokale warenhuis ontstoppingspul gekocht en de wasmachine draait nu. Met spanning wacht ik af of ook deze klus afgevinkt kan worden … Helaas er is toch een nieuwe slang nodig.

Help … ik ben klusser en zou graag willen dat iemand het soms van me over kon nemen. Al ben ik natuurlijk wel trots op mezelf en geeft het ook voldoening dat ik het zelf heb gedaan. En ach, de ervaringen bouwen zich op en ik kan weer wat op mijn cv erbij zetten.

Liefs, Rilana

Rilana Punt
Rilana Punt
Rilana Punt is nieuwetijdskindercoach en kinderyogadocente. In haar Praktijk Ayana Dwingeloo ondersteunt ze kinderen en jongeren door ze nieuwe inzichten in zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Dit doet ze met creatieve werkvormen, yoga & mindfulness en natuurcoaching. Haar insteek is observeren en kijken vanuit het kind. Rilana is zeer betrokken bij de natuur, waar ze tot rust komt en geniet. Voor InWesterveld online schrijft ze tweewekelijks over haar visie op het leven en op kinderen.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd