Transformatie blog Rilana

Transformatie – Blog Rilana

Al een paar weken zit ik in een fase van een transformatie. Het lijkt wel dat alles verandert, dat alles anders mag en wil gaan. Ik krijg inzichten, emoties komen los en mijn ego verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Mijn ego, dat vindt dat ik ‘iets moet bereiken’, ‘dat ik iets moet zijn’ of vindt dat ik me aan moet passen aan anderen, aan de wereld, aan normen en waarden die niet bij mij passen. 

Steeds meer lagen worden afgepeld en steeds dichter kom ik bij waar ik werkelijk naar verlang. Steeds meer wordt duidelijk wie ik ben, wat ik nodig heb, wat voor mij echt belangrijk is en hoe het werkt bij mij. 

Mijn systeem is hypergevoelig, altijd al geweest. Gecombineerd met een snufje ADD. Mijn dochter is mijn spiegel, ik zie het bij haar terug. De zorgen, de beren op de weg, de zwaarte in gedachten, de kleinste prikkels, het kost allemaal extra energie. Geluiden staan bij mij op nummer één als er teveel van me gevraagd wordt of als ik uit mijn Flow wordt gehaald. Ik heb daar inmiddels veel in geleerd en weet wat ik nodig heb hierin. 

Op dit moment ben ik zzp’er en die vrijheid vind ik fantastisch. Het nadeel is wel dat als je niet werkt, er ook geen geld binnenkomt. Dus dan ga je sneller over grenzen. Als een werkdag te lang is met alle prikkels opgeteld, ben ik ’s avonds helemaal kapot, dat drie keer in de week en ik moet een dag bijkomen. Dat is niet meer wat ik wil. 

Mijn moeder zegt altijd: “Je moet het doen zoals JIJ het wil.” Dokter Jurriaan Galavazi zegt: “Je moet doen wat goed en kloppend is voor jou.” Daar denk ik vaak aan. Dat geldt voor de kleinste dingen. Kijk of je het voor elkaar kunt krijgen dat het gaat zoals het kloppend en passend is voor jou!

Ik weet best wat ik wil en ik merk dat ik daar steeds meer naar verlang maar het steeds uitstel omdat ik én het geld én de partner niet heb waar ik het graag mee zou willen opzetten. Wat voor stap kan ik dan wél zetten om naar dat doel toe te werken? Als eerste is dat mijn caravan te verhuren via Airbnb. Wat een plezier beleef ik daar al aan!

Door dat te ervaren durf ik steeds meer naar mogelijkheden te kijken. Dat voelt spannend, maar ook fijn. Misschien zit ik inderdaad in een transformatie waarin ik het oude mag loslaten. Oude overtuigingen, oude gedachten, oude gewoontes, het coachen en werken met kinderen. Het mag anders, ik voel het in alles. Ik stap in een stuk ‘niet weten’ , laat los en vertrouw op wat zich wil laten zien en ontvouwen. 

Benieuwd naar mijn droom? In de volgende blog lees je er meer over.

Doe jij de dingen die goed en kloppend zijn voor jou? 

Liefs, Rilana

Rilana Punt
Rilana Punt
Rilana Punt is nieuwetijdskindercoach en kinderyogadocente. In haar Praktijk Ayana Dwingeloo ondersteunt ze kinderen en jongeren door ze nieuwe inzichten in zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Dit doet ze met creatieve werkvormen, yoga & mindfulness en natuurcoaching. Haar insteek is observeren en kijken vanuit het kind. Rilana is zeer betrokken bij de natuur, waar ze tot rust komt en geniet. Voor InWesterveld online schrijft ze tweewekelijks over haar visie op het leven en op kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd