Kleuren pracht blog susanne

Kleurenpracht – Blog Susanne

Mijn tuin is ontploft! Er staan rijen met rode en witte bietjes en worteltjes gezellig naar elkaar. Ik vind het blad zo prachtig om naar te kijken, zoveel kleuren en vormen wisselen elkaar af. Het moestuinbed wordt omzoomd door grijsgroen komkommerkruid met licht blauwe bloemetjes.

Tussen de aardbeien en aardappelen is het me gelukt dit jaar om diverse zinnia’s en cosmea in bloei te krijgen. Het staan prachtig! De enorme stengels en bladeren van de zonnebloemen steken er hoog bovenuit en zorgen voor de nodige schaduw. Wat een heerlijk vooruitzicht dat, als de rest uitgebloeid is, deze zonnebloemen stralend geel af zullen steken tegen de blauwe lucht. Vincent van Gogh heeft zich laten inspireren door deze kleurcombinatie. Volgend jaar, het Van Gogh jaar, zal ik zeker weer zonnebloemen zaaien in mijn tuin! Misschien ga ik ze ook wel schilderen.

Naast de peultjes en doperwtjes heb ik een smal strookje ingezaaid met een bloemmengsel, de planten zijn veel hoger geworden dan ik dacht, het pad is bijna onbegaanbaar. Maar wat een bloemenpracht! Alle kleuren door elkaar, het lijkt wel een verfschort vol met verfvegen.

Steeds meer gaat mijn dagelijks leven, de kunst en mijn werk door elkaar lopen. Ik bak taarten voor mijn cursisten met fruit uit de tuin. Ik eet jam van bessen uit de tuin, pluk fruit voor mijn ontbijt, kook met eigen groente en regelmatig loop ik door het bos om takken te verzamelen voor nieuwe Woudwezens, kunstwerken van takken en gevilte handgeverfde wol. Momenteel is in de kunsttuin van Dwingeloo een Woudwezen te zien. Inspiratie voor mijn werk vind ik steeds vaker dicht bij huis. 

En om nog meer gebruik te kunnen maken van de nabije natuur in alle facetten ga ik zelf wol van het Drentse heideschaap verven met planten! Met planten, bloemen een vruchten uit de berm, het bos, maar vooral uit mijn eigen tuin. Een oud boekje uit 1973 vol met verfrecepten, gekregen van mij lieve tante, gaat me op weg helpen. Ik ga een workshop volgen en verder ga ik veel experimenteren. Zie je me binnenkort lopen met paarse nagels of gele vingertoppen, dan is mijn experiment gelukt en is de verfstof kleurecht…

In september starten de lessen beeldhouwen weer en ik heb leuke nieuwe plannen voor workshops. Voor nu wens ik iedereen een fijne kleurrijke zomer!

Liefs, Susanne

Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp
Susanne Hurenkamp kan haar ei kwijt bij haar bedrijf Kleur je Hart, een heerlijke plek waar kunst, creativiteit, buitenleven en gezelligheid samenkomen! In haar atelier in Geeuwenbrug werkt ze zowel aan eigen werk als aan opdrachten. Susanne laat graag haar innerlijke kind spreken en gebruikt graag sprookjes als inspiratie om te schrijven en theatervoorstellingen te maken. Ook haalt ze haar inspiratie uit de natuur. Voor InWesterveld Magazine online schrijft ze iedere maand over kunst en natuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd