Abe de Verteller foto Martin Peelen

Nieuw: Sprookjestuin voor grote mensen

De organisatoren van het kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe organiseren in het najaar een editie speciaal voor volwassenen! De Sprookjestuin voor grote mensen is op zaterdag 24 september in Sprookjestuin Dwingelderheem bij Dwingeloo. Een dag vol sprookjes die nét wat spannender zijn dan de kinderverhalen. Met voorstellingen, workshops, muziek en heerlijke (biologische) hapjes en drankjes.

Susanne Hurenkamp initieerde in 2019 het kindertheaterfestival om kleinschalig theater en het vertellen van verhalen onder de aandacht brengen. Niet alleen theaters maar ook een mooie tuin kan een prachtig decor zijn hiervoor. Na verschillende succesvolle kindertheaterweekenden speelt Susanne met de ‘Sprookjestuin voor grote mensen’ in op de verschillende vragen na afloop van de voorstellingen van ouders over de symboliek van sprookjes.

Sprookjes zijn voor alle leeftijden

Susanne: ‘Sprookjes zijn van alle tijden en voor alle leeftijden. Sprookjes bevatten veel symboliek. De rijke beeldentaal van een sprookje kan je iets vertellen over de diepste lagen van jezelf. Het is ontzettend boeiend om op zo’n wijze naar een sprookje te kijken. Los daarvan heeft elke volwassene ook nog het kind in zich dat nog steeds geniet van de fantasie van een sprookje. En wat is er nu heerlijker dan je een dagje onderdompelen in sprookjessfeer en je even af te koppelen van de werkelijkheid, die vaak een stuk minder rooskleurig is?’

Programma Sprookjestuin voor grote mensen

De editie voor volwassenen op 24 september ziet er wel iets anders uit dan het reguliere evenement voor kinderen. Op één locatie kun je een aantal voorstellingen en/of workshops bezoeken afhankelijk van je keuze voor een dagdeel of de gehele dag.

Voorstellingen

Bij de vuurplaats geeft Abe de Verteller een lezing over de symboliek van sprookjes en vertelt hij een verhaal. De Zingende Zeemeerminnen hebben een grote voorliefde voor voeten. In de vijver vertellen en zingen zij vol humor over deze bijzondere ledematen. In de boomgaard vertelt Poppentheater Peterselie het verhaal van Doornroosje, nét wat pikanter dan we gewend zijn…

Voetenfetish Sprookjestuin voor grote mensen
Zingende Zeemeerminnen – Voetenfetish
Abe de Verteller foto Martin Peelen
Lezing en sprookjesverhaal – Abe de Verteller
Doornroosje
Doornroosje – Poppentheater Peterselie

Workshops

Naast de voorstellingen kun je ook actief deelnemen aan twee workshops. Susanne Hurenkamp van Atelier Kleur je Hart neemt je in de boomgaard mee in sprookjessfeer met een viltworkshop. Schrijfster Elke Wiss, bekend van Socrates op sneakers, geeft een schrijfworkshop vanuit het concept van haar nieuwste boek ‘En ze filosofeerden nog lang en gelukkig’.

Meer informatie en tickets

De dag vindt plaats in de prachtige tuin van Dwingelderheem bij Dwingeloo. Bij slecht weer vinden de activiteiten binnen en overdekt plaats. Meer informatie over het programma vind je op de site www.sprookjestuinen.nl/grotemensen. Daar kun je ook tickets kopen voor deelname.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd