rimini havelte in de keuken

Een kijkje in de keuken bij IJssalon Rimini in Havelte

In Havelte is de heerlijke Italiaanse ijssalon Rimini gevestigd, ben jij benieuwd hoe het er in de keuken aan toe gaat? Kijk dan met ons mee achter de schermen:

’s Ochtends vroeg beginnen de eigenaren Bert en Silvia Klumper al met het maken van ijs. Ze beginnen met het ijs op waterbasis zodat mensen met allergieën voor lactose ook kunnen genieten van een heerlijk sorbetijsje. Daarna worden de andere ijsjes gemaakt. Rimini houdt overal rekening mee!

Ambachtelijk ijs

Het verschil tussen ambachtelijk ijs en ‘supermarktijs’ is de hoeveelheid lucht in het ijs. Ambachtelijk ijs bevat veel ijs waardoor de smaak voller is. Je proeft meer ijs. Bij industrieel ijs wordt veel lucht toegevoegd. Na afloop van het maakproces plaatst Bert het ijs in de shockfreezer op een temperatuur van -29 graden om te zorgen dat het ijs luchtig blijft.

Duurzaamheid

Bert en Silvia vinden duurzaamheid heel belangrijk. Blijven er bijvoorbeeld restanten van framboos achter in de machine, dan worden die niet weggegooid, maar weer gebruikt voor een heerlijke andere smaak zoals rood fruit.

70 smaken

Rimini heeft niet alleen de standaard ijssmaken. Regelmatig probeert Bert nieuwe smaken uit, zo hebben ze nu bijvoorbeeld de smaken suikerbrood en gember. Als Bert een speciaal verzoek krijgt, gaat hij daar graag op in en probeert het net zo lang totdat het lukt. Dat is voor de uitdaging.

Inspiratie uit Italië

Inspiratie halen Bert en Silvia uit Italië. Op de ijsbeurs in Rimini houden ze de trends in de gaten en doen ze nieuwe ideeën op. De smaakstoffen die worden gebruikt komen ook echt uit Italië om de echte Italiaanse smaken te kunnen proeven!

Gek op Italië

Gaandeweg zijn Bert en Silvia verliefd geworden op het land. ‘We vinden het zo’n verschrikkelijk leuk land! Ze gaan er veel heen voor de zaak en combineren het dan met een vakantie. Bert en Silvia zijn ook Italiaans gaan leren en voelen zich er helemaal thuis. Het maakt het plaatje compleet.’

Ambachtelijk Italiaans ijs proeven?

IJssalon Rimini is in het zomerseizoen elke dag geopend:

Maandag:              14:00 – 20:30
Dinsdag:                13:30 – 20:30 
Woensdag:            13:30 – 20:30
Donderdag:           13:30 – 20:30
Vrijdag:                   13:30 – 20:30 
Zaterdag:               13:00 – 20:30
Zondag:                 12:00 – 20:30

Volg Rimini op facebook en houd in de gaten wanneer er weer nieuwe smaken zijn!

IJssalon Rimini
Dorpsstraat 46, Havelte
Tel. 0521 – 85 22 51

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd