Sanne Huidtherapie

Advies van SANNE – Zonbescherming

Voorkom schade door de zon

Nu het mooi weer is, vind ik zon een belangrijk item om onder de aandacht te brengen. De zon voelt heerlijk op de huid, maar het richt ook veel schade aan. Ik merk ik dat men graag in de zon is, maar hierbij helaas geen, of te weinig, zonbescherming gebruikt. Uiteraard willen we allemaal lekker van de zon genieten, maar ik adviseer: investeer in een zonbescherming. Dit voorkomt ernstige zonschade op de korte en lange termijn. De zonschade kan zich uiten in bijvoorbeeld pigmentvlekken, een onrustige rode huid en veel erger: huidkanker.

Hoe kun je dit proberen tegen te houden?

  • Kies een bescherming van minimaal spf (sun protection factor) 30. Breng dit elke twee uur opnieuw aan. De filters zijn ongeveer na twee uur uitgewerkt en geven dan geen optimale bescherming meer.
  • Na opening van de zonnebrand geven de filters twaalf maanden een goede bescherming, na twaalf maanden werken deze filters niet meer en geeft de zonbescherming weinig tot geen bescherming. Koop elk jaar in dezelfde maand een zonbescherming, dan weet je precies hoelang de bescherming nog daadwerkelijk ‘werkzaam’ is.
  • Een bescherming van factor 30 houdt 97% van de UV-straling tegen en factor 50 98%. Ter preventie is factor 30 voldoende, maar zijn er al problemen zichtbaar, gebruik dan factor 50.’
  • Tegenwoordig zijn er ook make-up merken, bijvoorbeeld de minerale make-up van Jane Iredale, die werken met een factor 20, 25 en 30. Deze make-up geeft een goede bescherming doordat dit op de huid ligt en de eerste zonnestralen tegenhoudt. Hoe fijn is het dat je gewoon kan bijpoederen als je het terras op gaat? Gebruik onder de make-up wel een dagverzorging met een spf van minimaal 30.
  • Vermijd de zon tussen 11.00-15.00 uur, dan is de zon op z’n krachtigst.

Wil je graag meer informatie over goede zonproducten of heb je last van zonschade en wil je dit graag laten behandelen? Bel mij dan voor meer informatie!

Een zonnige groet,

Sanne

Praktijk voor Huidtherapie
Brink 15a, Dwingeloo
Tel. 06 136 848 91

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd