Tuintheater voorstelling De Vuurvogel

Nieuw Tuintheater voor kleinschalig kindertheater in de buitenlucht

Wie er graag even met de kinderen op uit wil en drukke plekken wil vermijden kan deze zomer terecht in het Tuintheater van Atelier Kleur je Hart in Geeuwenbrug. In het kleinschalige minitheater speelt deze zomer de familievoorstelling De Vuurvogel. Een actueel gedanst verhaal over hoop en vriendschap, geschikt voor de hele familie.

Susanne Hurenkamp is een vaste columnist van InWesterveld Magazine – de glossy en de drijvende kracht achter het kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe dat dit jaar niet door kon gaan vanwege het coronavirus. Omdat ze kinderen graag tóch het genot van een theatervoorstelling wil geven bedacht ze het Tuintheater. In de tuin van haar Atelier Kleur je Hart realiseerde Susanne een minitheater met plek voor maximaal 30 personen, waarbij volwassenen 1,5 meter afstand in acht nemen.

Kleinschalig

‘Met het Tuintheater is het binnen de geldende maatregelen mogelijk kleinschalig een kindertheatervoorstelling aan te bieden voor gezinnen uit de regio en vakantiegangers. Kleinschalig, laagdrempelig en een sfeervolle voorstelling in een sprookjesachtige tuin, dat is wat we voor ogen hebben,’ zegt Susanne. ‘Het zal een breed publiek aanspreken, zeker in deze tijd waarin drukke plekken geschuwd en afgeraden worden.’

Kindertheatervoorstelling De Vuurvogel

De voorstelling De Vuurvogel (2+) is een bewerking van het klassieke sprookje en wordt speciaal gemaakt voor deze unieke locatie. Het past geheel in het thema van deze periode. ‘Achter je laten wat was, doorgaan met nieuwe werkelijkheid en hoop en vertrouwen voor de toekomst. Dat is belangrijk om, juist aan kinderen, mee te geven in deze bizarre tijd.’ Ontmoet de prinses en de Vuurvogel die vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.
Susanne schreef het verhaal en ook de kostuums en de decors zijn van haar hand. Tijdens de voorstelling is Susanne de verteller. Hanna van der Gaag is de prinses. Hanna maakte de choreografie en danst tijdens de Vuurvogel op prachtige oosterse muziek.

16 voorstellingen

Susanne en Hanna spelen De Vuurvogel op vier donderdagen en vrijdagen in de zomervakantie. ‘In totaal spelen we 16 voorstellingen waarmee we veel kinderen én volwassenen deze zomer een fantastische theaterervaring bieden.’ Het Tuintheater wordt financieel ondersteund vanuit een stimuleringsfonds voor de culturele sector van de Provincie Drenthe.

De voorstellingen zijn op 9 en 10 juli, 16 en 17 juli, 6 en 7 augustus, 13 en 14 augustus, iedere speeldag zijn er twee speelmomenten. Wil je komen kijken, reserveer dan een plekje in het minitheater via www.kleurjehart.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd