De minibieb van Rilana Punt

De minibieb van Rilana Punt

Een minibieb is een kast waarin boeken staan die mensen gratis mogen meenemen of ruilen. Eigenaren van minibiebs delen hiermee hun boeken met anderen. In Westerveld zijn diverse minibiebs te vinden lands te kant van de weg. De minibieb van Rilana Punt in Dwingeloo is daar een van.

Rilana Punt uit Dwingeloo heeft haar eigen minibieb aan huis. In haar minibieb aan de Brugesakker 10 in Dwingeloo staan boeken voor peuters tot volwassenen. ‘Ik ben dol op boeken, ik ben een echte boekenwurm. Maar hoe zonde is het eigenlijk dat als je een boek hebt gelezen dat het weg stoft in de kast? Daarom leek het me leuk om de boeken te delen met anderen. Het maakt me niet uit als je een boek houdt, maar het is natuurlijk wel erg leuk als je het boek terugbrengt zodat anderen er ook plezier van kunnen hebben,’ zegt Rilana.

Kinderzwerfboek

In de minibieb van Rilana staan ook Kinderzwerfboeken. Boeken die zwerven door het hele land. Je kan het boek overal neerleggen. Er staat duidelijk een sticker op waardoor iedereen kan zien dat je het boek mag meenemen en dat het niet door iemand is vergeten. Het leuke aan zo’n boek is dat je het kan volgen: het boek staat geregistreerd op kinderzwerfboek.nl en zo kan je volgen waar jouw boek helemaal naar toe reist.

Meer dan boeken

Er staan niet alleen boeken in de bieb, want Rilana is ontzettend creatief en maakt zelf leuke boekenleggers die je gratis mag meenemen. Ook liggen er geverfde stenen die je mag meenemen of ruilen met een zelfgeschilderde steen. Net als de zwerfboeken zwerven deze rond. Naast boeken liggen er ook leuke tijdschriften en als je geluk hebt liggen er soms ook zelfgemaakte lavendelzakjes. Rilana: ‘Je kunt behalve jezelf lekker verwennen met deze spullen natuurlijk ook een leuk cadeautje samenstellen met bijvoorbeeld een tijdschrift, een leuk boek en een mooie zwerfsteen.’

Veelbezochte minibieb

De boekenkast van Rilana wordt goed bezocht. ‘De minibieb loopt erg goed en stiekem had ik dat ook wel verwacht. Misschien komt het wel doordat tijdens de coronacrisis de bibliotheek dicht is én mensen meer tijd hebben om te lezen.’

Ben je benieuwd naar de inhoud van de minibieb van Rilana Punt? Ga dan zeker een keertje langs of kijk op de facebookpagina of Instagram. En ben je bekend met geocachen? Stap dan gauw op de fiets en ga op zoek naar de geocache in de minibieb.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd