de dag van de minibieb

De dag van de minibieb

Op 5 juni 2021 organiseren vele minibiebs de dag van de minibieb. De perfecte gelegenheid om de stapel boeken die op je nachtkastje liggen eindelijk eens uit te lezen. Boek uit? Ruil het dan voor een ander exemplaar bij een minibieb. Daar kan je boeken lenen en ruilen met elkaar. Wie weet staat er een bij jou om de hoek!

Wat is de dag van de minibieb?

De dag van de Minibieb is een soort open dag van Minibiebs. Tijdens deze dag organiseren de minibiebs kleine activiteiten zoals het uitwisselen van bijzondere en meerdere boeken, het voorlezen aan kinderen, kleur en puzzel wedstrijden en nog veel meer. De Dag van de Minibieb wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Het is voor jou de kans om eens kennis te maken met de persoon achter het boekenkastje of juist met elkaar in contact te komen en boeken te ruilen. De Dag van de Minibieb is een coronaproof evenement die nationaal plaats vindt. Veel Minibiebs zijn op deze dag ook feestelijk versierd waardoor het nog leuker is om een bezoekje aan een Minibieb te brengen. Als minibieb kan je je landelijk aanmelden voor deze dag op de site van de dag van de minibieb.

Wat kun je in Westerveld doen tijdens de Dag van de Minibieb?

DwingelooLhees-biebLhee 63AExtra boeken om te ruilen
DwingelooMini-bieb by ’t blauwe meerDe Vorrelvenen 10AExtra boeken om te ruilen
DwingelooRond de torenBrugesakker 10Zwerfstenen schilderen
WapseNeeltjes MinibiebKerkenkampsweg 1De hele dag extra boeken om te lenen/ruilen.

Minibiebs in Westerveld

Eerder maakten een ritje door Westerveld (zie video) op zoek naar leuke minibiebs met de mooiste boeken langs de kant van de weg. Ondertussen, een jaar later zijn er al een aantal minibiebs bij gekomen. Dat vinden wij natuurlijk superleuk! Zit er ook een minibieb bij jou in de buurt? Lees het hier!

Minibiebs in Dwingeloo

Minibieb Dwingeloo

In Dwingeloo aan de Brugesakker 10 vinden we een leuke minibieb. In deze minibieb staan niet alleen kinderboeken en boeken voor volwassenen, maar ook zwerfboeken. Zwerfboeken mogen door heel Nederland of door de hele wereld zwerven. Er staat een speciale sticker op zodat je kan herkennen dat het een zwerfboek is. Behalve boeken liggen er geschilderde zwerfstenen. Ook kun je leuke cadeautjes samenstellen met bijvoorbeeld een tijdschrift, boek en een leuke zwerfsteen. Volg de Facebookpagina Minibieb Dwingeloo.

We spraken de eigenaar van deze minibieb, Rilana Punt, over haar leuke deelproject. Lees het verhaal over de minibieb van Rilana Punt.

Boek op reis Dwingeloo

In Dwingeloo vinden we op Brink nr 12, naast de dierenartspraktijk, een ‘boek-op-reis-kast’ vol met leuke boeken. Grasduin en neem gerust een boek mee: voor jezelf, of voor iemand die het kan gebruiken. Het is de bedoeling dat de boeken op reis gaan. En het mooie is, ze zijn gelabeld zodat je ze kan volgen. Is het boek uit? Geef het door! Kom dus gerust langs en zoek een leuke titel uit. En als je een leuk boek hebt dat je ook op reis wil sturen – leg deze onderin de kast.

Lhees-bieb

In Lhee vinden we ook een leuke bieb met de zeer toepasselijke naam: Lhees-bieb. De bieb zit op Lhee 63A, op de wandelroute van het Dwingeler Ommetje Leda, dus een bezoekje aan Lhees-bieb is leuk te koppelen aan een wandeling. Er staat zelfs een bankje om even lekker te lezen! Volg Lhees-bieb op de Facebookpagina Lhees-bieb.

foto volgt

Minibieb ‘Bij ’t Blauwe Meer’, De Vorrelvenen 10A heeft een enorme collectie boeken om te lenen of om te ruilen. Volg deze minibieb op hun Facebookpagina Mini-Bieb “By ’t Blauwe Meer”

Boekenkast Boterveen

Deze leuke minibieb vinden we in het buitengebied van Dwingeloo, aan Boterveen 21.

Minibieb in Wapse

Neeltjes-bieb

In Wapse vinden we aan de Kerkenkampsweg Neeltjes Bieb. In Neeltjes bieb vind je verschillende soorten boeken voor volwassenen. Deze kun je gratis lenen of ruilen. Mocht je boeken willen schenken aan Neeltje haar minibieb, dan is dat van harte welkom.

Minibieb in Diever

minibieb diever

In Diever bij de molen is deze nieuwe minibieb te vinden.

Minibieb in Doldersum

Doldersum

In Doldersum op Brink nummer 1 vinden we een boekenkast van Dorpsgemeenschap Doldersum. Zoals je ziet een goed gevulde kast, dus veel keuze.

Minibieb Wilhelminaoord

Facebookvolger Harmke Donker-Noordenbos wees ons op Minibieb Wiebelientje van Liesbeth van Hulsteijn. Te vinden aan Kon. Wilhelminalaan 32 in Wilhelminaoord. Je kunt er boeken lenen, geven of ruilen. Geeft niet als je geen boek terug hebt, maar laat ook nog wat voor een ander staan.

Minibieb in Zorgvlied

Minibieb Zorgvlied

Ook in Zorgvlied vinden we een minibieb aan de Verwersweg 1 in Zorgvlied. Het initiatief staat op Nudge vermeld.

Minibieb in Vledder

Minibieb Vledder

In Vledder staat een minibieb aan de Middenweg. Ze verkopen er ook stekjes en eieren.

Boeken in Eemster

In Eemster op nummer 25b staat dit leuke kraampje met veel boeken en tijdschriften, maar ook veel andere spulletjes. Erg leuk om even langs te gaan en tussen te snuffelen.

Boeken in Uffelte

Weggeefkast

Deze weggeefkast staat in Uffelte. Hier kan je boeken, maar ook andere spullen zoals schoenen en kleding, gratis meenemen.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd