Bloementips van Ben

Bloementips van Ben

De maand juli staat in het teken van zomerbloemen. Ben Huisman van De Bloemerij met in Westerveld vestigingen in Dwingeloo en Havelte geeft je handige bloementips.

Als aanloop naar de zomer heb je eerst de Pioenroos. Deze bloem zag je afgelopen weken rijkelijk bloeien op verschillende akkers in de gemeente Westerveld. Momenteel is de aanvoer van de Pioenroos op de bloemenveiling in Eelde slechts nog 2 veilingkarren per dag.

Zomerbloemen

Zomerbloemen: Zonnebloem, Gladiool en Leeuwebek

De bloemen die nu de plek van de Pioenroos hebben overgenomen zijn de Zonnebloem, Gladiool en Leeuwebek. Een ijzersterk trio dat zich prachtig laat schikken in de zomerboeketten.

Zonnebloem

De Zonnebloem is denk ik de meest bekende van de drie soorten (denk aan de gele zonnebloemen van Van Gogh). Wist je dat er ook crèmekleurige, bruine en oranje versies zijn? De bloemgrootte kan variëren van 5-15 centimeter tot wel 15-30 centimeter. Er zijn zelfs variëteiten waarbij de bloem rechtop staat. Helianthus sunrich orange is bij ons in de Bloemerij de meest verkocht zonnebloem.

De Gladiool komt voor in alle kleuren, van grootbloemig tot kleinbloemig waaronder de soorten Colvilii en Primulinus.

De Leeuwenbek is te verkrijgen in heel veel kleuren en lengtes. We zien naast de eenkleurige steeds meer tweekleurige en meerkleurige bloemen in het assortiment.

Verzorgingstips

  • Zet de bloemen zo snel mogelijk na aankoop in water;
  • Bloemen houden van een schone vaas en vers kraanwater;
  • Zonnebloemen zijn zwaar, dus kies voor een stevige vaas;
  • Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid;
  • Snij de stelen 3 tot 5 centimeter schuin af;
  • Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water hangen;
  • Vul de vaas elke dag bij met water, vooral zonnebloemen zijn dorstig;
  • Zet de bloemen op een koele plek en uit de tocht, direct zonlicht of in de buurt van fruit.

Dit is natuurlijk een greep uit het zomerbloemen assortiment, maar er zijn zoveel mooie zomerbloemen momenteel. Denk aan Delphinium, Clematis, Phlox, Monarda, Papaver enz. In de winkel stellen we een mooi boeket voor je samen of ga zelf aan de slag met een mooie zomerschikking. In ieder geval: geniet van wat de zomer biedt!

Ben Huisman De Bloemerij
Ben Huisman
Op 17-jarige leeftijd begon Ben Huisman een bloemenhoek in de hobbywinkel van zijn ouders in Dwingeloo. In 1995 opende Ben zijn eerste bloemenwinkel in Havelte: De Bloemerij. Later kwamen daar de winkels in Ruinerwold en Dwingeloo bij. Voor InWesterveld Magazine online schrijft Ben iedere maand over bloemen.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd