ebook Drentsche Hoofdvaart

Dagje fietsen langs de Drentsche Hoofdvaart

Dwars door de gemeente Westerveld gaat Drentsche Hoofdvaart, een prachtig kanaal met een bijzondere geschiedenis. Pak eens de fiets en maak een prachtige fietstocht langs deze historische vaarroute.

Drentsche Hoofdvaart

De vaarweg is eind 18e eeuw aangelegd om het gewonnen veen ten noorden van Dieverbrug te vervoeren. Ook konden boeren hun producten makkelijker verhandelen en de dorpen werden beter bereikbaar. De vrachtschepen zijn inmiddels vervangen door de pleziervaart.

Bezoekerscentrum Dieversluis

Begin je dagje fietsen langs de Drentsche Hoofdvaart in Dieverbrug en kijk eens rond bij de Dieversluis. In een historische schotbalkenloods, gelegen aan de Dieversluis, is een bezoekerscentrum ingericht. Hier kun je van april t/m oktober het verhaal van de Drentsche Hoofdvaart bekijken.

In de historische schotbalkenloods werden schotbalken opgeslagen. Wanneer de Dieversluis aan onderhoud toe was en de sluisdeuren tijdelijk moesten worden verwijderd, werden de schotbalken gebruikt als tijdelijk schot. De historische schotbalkenloods werd een paar jaar geleden in oude luister hersteld en verrijkt met een bezoekerscentrum.

eBook Drentse Hoofdvaart

Beleef de Drentsche Hoofdvaart op de fiets met het eBook Drentse Hoofdvaart. Het eBook neemt je op de fiets mee langs het kanaal. In Dieverbrug kan de route opgepakt worden die is aangelegd langs het fietsknooppuntensysteem. In het eBook is een kaart van de route te vinden en veel achtergrondinformatie over de voorbijtrekkende dorpen en natuurgebieden. Het eBook is gemaakt voor het gebruik op een tablet. Mocht je niet over een tablet beschikken, dan zijn alle routes ook als pdf-bestand te downloaden.

eBook downloaden

Hapje eten langs de vaart

Onderbreek of eindig je dagje fietsen langs de Drentsche Hoofdvaart met een heerlijke lunch of diner bij Tapasrestaurant Casa Maya, waar je aan het water kunt genieten van de heerlijkste gerechten. Kijk voor de openingstijden en reserveren op de website van Casa Maya.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd