Jong talent Guus Boer

De dag van Jong Talent Guus Boer

Heb je het interview met Jong Talent Guus Boer uit Dwingeloo gelezen in het fysieke magazine? Guus is net 18 jaar, bijna 2 meter lang en talentvol volleyballer. Hij volleybalt in het Eredivisie Heren Talentteam Papendal. Guus woont op Papendal in Arnhem in een ‘sporthotel’ met zijn teamgenoten. Voor de lezers van InWesterveld Magazine geeft Guus een inkijkje in zijn leven op Papendal.

‘Op Papendal bevalt het top! Ik kan elke dag veel uren maken op het volleybalveld en het is heel goed geregeld met school. Bovendien heeft Papendal ook veel faciliteiten waar wij gebruik van kunnen maken, zoals sauna’s, ijsbaden of powernapruimtes.

Guus Boer

School

Zo ziet een normale dag voor mij eruit: Ik ga elke maandag, dinsdag en woensdag in de ochtend naar school tot ongeveer 12:30. Ik zit op een topsportschool in Arnhem, daar kan de school van alles voor ons regelen zodat wij kunnen trainen. Omdat ik gespreid examen doe hoef ik maar drie ochtenden naar school. Drie vakken van de havo heb ik vorig jaar afgerond en dit jaar moet ik er nog drie. Na dit jaar heb ik hopelijk de havo afgerond!

Training

Het team van Guus Boer Papendal

Na school ga ik terug naar Papendal. Dan ga ik snel even lunchen en om 14:00 start de training. Wij hebben met het team van maandag tot en met vrijdag elke dag een baltraining die 3 uur duurt. Dat betekent dus dat wij om 17:00 klaar zijn met de baltraining. 

Op maandag, dinsdag en donderdag hebben wij naast baltraining ook nog een krachttraining. Na 30 minuten rust begint om 17:30 begint de krachttraining. Dat duurt ongeveer anderhalf uur, dus om 19:00 ben ik klaar met trainen voor de dag. 

Dan ga ik gelijk avondeten in het restaurant op Papendal. Als ik mijn eten op heb, ga ik naar mijn kamer bijvoorbeeld aan school werken of ga ik met een paar jongens naar de woonkamer in het sporthotel om een potje tafeltennis te spelen.

In het weekend spelen wij wedstrijden in Eredivisie. Op een wedstrijddag trainen wij in de ochtend en kijken wij ook video van de tegenstander. Daarna hebben wij meestal even rust en dan gaan wij richting de wedstrijdhal voor de wedstrijd! 

Wij staan nu achtste in de eredivisie en hebben op dit moment nog een wedstrijd te gaan. Het kan dus zeker beter, maar we hebben als team wel grote stappen gemaakt vergeleken met het begin van het seizoen. Mijn doel is om in de Italiaanse volleybalcompetitie te mogen spelen. Ik vind dat de mooiste en beste competitie, vandaar dat ik daar graag wil spelen! Daarnaast is het ook zeker mijn doel om in het Nederlands herenteam te mogen spelen!

Ik kom bijna nooit meer thuis bij mijn ouders in Dwingeloo. Ook de vrienden die ik thuis had spreek ik niet heel vaak meer. Met mijn teamgenoten ga ik wel vaak wel leuks doen in de stad, bijvoorbeeld een keer naar de bioscoop in Arnhem.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd