Kraomschudden

Kraomschudden Holtinger Schaapskudde

Op paaszondag 17 april a.s. organiseert de Stichting Holtinger Schaapskudde in samenwerking met Brasserie OER tussen 12.00 uur en 16.00 uur het jaarlijkse kraomschudden. Iedereen is van harte welkom op de Van Helomaweg in Havelte, om daar de geboorte van de lammetjes te vieren. 

Foto: Inge Dijkinga

Kinderplezier

In samenwerking met Brasserie OER zijn er verschillende activiteiten bij de Toegangspoort. Bij de schaapskooi kun je de lammetjes aaien en schapen voeren. Kleine zakjes biks zijn bij de kooi te verkrijgen. De schaapherders kunnen al jouw vragen beantwoorden over het Drents Heideschaap en het scheperen van de kudde. De Vogelwacht is aanwezig met onder andere vogelvoer, nestkastjes en mooie paasstukken.

Kinderen kunnen zich laten schminken, glittertatoo’s laten zetten en lekker springen op het luchtkussen. Vanaf 14.30 uur kunnen de kinderen eieren zoeken bij Brasserie OER. Wie vindt het gouden ei? Ook is er een leuke speurtocht voor de kinderen uitgezet.

En om het allemaal gezellig te maken is er muziek van Duo Please en koffie, thee, patat, poffertjes en popcorn van Total More. Kom je ook dit lentefeest vieren?

Kraomschudden als steun voor de kudde

De gelegenheid van het Kraomschudden wordt door de stichting aangegrepen om aandacht te vragen voor het behoud van de kudde. De Holtinger Schaapskudde ontvangt vergoedingen en subsidies o.a. van de provincie Drenthe en de Gemeente Westerveld, maar dat is niet voldoende. Zeker nu er extra rasters moeten worden aangebracht om de schapen te beschermen tegen wolven.  

Meer informatie over het kraomschudden en over de Holtinger Schaapskudde vind je op www.deholtingerschaapskudde.nl en www.brasserieoer.nl.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd