Regio
Havelte

Regio
Diever

Regio
Dwingeloo

Regio
Vledder

Evenementen in Westerveld

Evenementen

Een overzicht van evenementen en activiteiten in Westerveld. Het overzicht wordt voortdurend aangevuld.
Jouw evenement gratis in deze lijst? Mail info en foto naar info@inwesterveld.nl.

Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in deze berichtgeving. Controleer altijd voor je gaat bij de organisatie de actuele stand van zaken m.b.t. doorgang en coronamaatregelen.

Evenementen november

theater

Annick Boer

Op 26 november speelt Annick Boer in het daktheater van De Tippe in Vledder. Ze is bij het grote publiek bekend van de TV Kantine (Anouk, Eva Jinek), Kanniewaarzijn, Kopspijkers en Cojones. Dit jaar schreef Annick haar eerste cabaretvoorstelling voor een avond vol prachtige kleinkunstliedjes, afgewisseld met heerlijk droogkomische verhalen. Van 20.00 uur – 23.00 uur.

muziek

Concert met zangeres Marijke Groenendaal & pianist Jacob Engel

Een mooi liedrecital met Marijke Groenendaal en Jacob Engel op zondag 28 november om 15.00 uur bij RondoM in Wilhelminaoord.

Eegens beperkt aantal plaatsen graag reserveren via 06-53681895 of e-mail: tjschum@gmail.com.

kinderen

Audrey’s Poppentheater

GEANNULEERD

Audrey’s Poppentheater speelt op 28 november om 11.00 uur de poppentheatervoorstelling ‘Mama kwijt!’ in dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo.  Het is een uitdagende, grappige en ontroerende voorstelling, bedoeld voor kinderen van drie tot zeven jaar. Maar ook de wat oudere kinderen zullen zich vast vermaken.

De entree is € 3,- per kind, incl. een traktatie. De ouders mogen gratis meekijken.

muziek

Piazzollaconcert

Zondag 28 november is er een Piazzollaconcert bij Couleur Vocale in Diever. Met om 11.00 of 16.00 uur een dubbel pianoconcert door Carolien Fleumer en Carmen Keijser.
Twee vleugels dansen de Tango Nuevo. ‘Rauwe werkelijkheid’ omarmd door de intense muziek van Astor Piazzolla: weemoedig, dwars, hartstochtelijk!

Entree € 15,- incl. hapje en drankje na afloop. Reserveren noodzakelijk bij carolien.fleumer@hetnet.nl of tel: 06 55 74 03 53.

 

kunst

Expositie kunstenares Ellen de Jongh

Tot 5 december exposeert Ellen de Jongh uit Vledder haar werk bij RondoM in Wilhelminaoord. Met “Passion for Nature” maakt Ellen lyrisch abstract werk geïnspireerd door de landschappen waarin zij woonde en reisde. Te bezichtigen op vrijdagen en zaterdagen tussen 13.00 en 17.00 of op afspraak (tel. 06-53681895).

Evenementen december

senioren

Sinterklaasspel senioren

Op 3 december is er om 13.30 uur in dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo het SINTERKLAASspel voor senioren (60+).
Iedereen neemt een eigen klein ingepakt cadeautje mee, dit mag van alles zijn. Deze cadeautjes komen allemaal in het spel en wie weet gaat u naar huis met iets leuks!
Gratis toegang en een kop koffie / thee.

muziek

Rachel Croft - singer songwriter

De Engelse Rachel Croft is een onafhankelijke muzikant en songwriter. Op donderdagavond 9 december kun je haar rijke, complexe vocalen met uitstekend gitaarspel beluisteren om 20.15 uur in het Koloniekerkje in Wilhelminaoord. Reserveer je plaats via realcoolmanagement@gmail.com.

workshop

Workshop kerststukje maken

Verlang je ook al naar die gezellige kerstsfeer in huis? Op 10 december kun je er om 19.30 uur kerststukjes maken in dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo.

De Bloemerij in Dwingeloo levert de materialen en de ideeën en aan het eind van de avond kun je je pronkstuk mee naar huis nemen.

Een geldig coronatoegangsbewijs is voor deze workshop verplicht. Opgave via aanmelden@overentinghe.nl.

 

 

kerstmarkt

Kerstmarkt Vledder

GEANNULEERD

11 december is er een gezellige kerstmarkt in de Dorpsstraat in Vledder van 12.30 tot 19.00 uur.

kerstmarkt

Sfeervol Diever

GEANNULEERD

Sfeervol Diever wordt dit jaar gehouden op zaterdag 11 december tussen 18.00 en 22.00 uur.
Sfeervol Diever draait om gastvrijheid en de gezelligheid van elkaar ontmoeten in kerstsfeer. Op veel plekken in het dorp is wat te doen, te bekijken en te beleven.

theater

Muziektheater met Revolve

RondoM in Wilhelminaoord presenteert zaterdag 11 december om 20.00 uur muziektheater met Revolve, een groep musici die een mooie nieuwe voorstelling brengt. Waan je in een ware droomwereld met ‘Ubuntu’s Droom’. Een fantasierijke voorstelling met tien instrumenten gespeeld door vier mensen met als resultaat een kleurrijk spectrum aan taal, klank, filosofie, wetenschap en gevoel.
Wegens een beperkt aantal plaatsen graag reserveren via 06-53681895 of e-mail: tjschum@gmail.com.

theater

Rondje Cultuur

Op 12 december is er om 15.00 uur een Rondje Cultuur in dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo.
Een gevarieerd cultureel programma met muziek, een gesprek en veel ruimte voor ontmoeting.
entree: € 10,- incl. een kopje koffie/thee en iets lekkers.
Een geldig coronatoegangsbewijs is verplicht. Reserveren is handig via aanmelden@overentinghe.nl.

 

muziek

The best of Brel, Shaffy & wijn

Uniek concert met Micheline Van Hautem & Erwin van Ligten met elke acte een heerlijk glas wijn en smakelijke hapjes. Op zondag 12 december om 16.30 uur bij Villa BlauwHemel in Diever.
Micheline en Erwin brengen Shaffy weer tot leven. En aan Brel brengen ze een ode met zijn iconische parels. Samen zingen ze niet alleen de liedjes maar transformeren die tot eigenzinnige, persoonlijke versies. Reserveren via Villa BlauwHemel.

kerstmarkt

Kerstfair Wapserveen

Op 15 december is er weer de Kerstfair in Dorpshuis De Wiekslag ik Wapserveen.

theater

Nachtelijke Beleving

GEANNULEERD

Alweer de laatste Nachtelijke Beleving van 2021 vol theater en muziek van 16 tot en met 18 december in Dwingeloo. Theater, muziek en avontuur komen samen tijdens deze wandelbelevenis van 1,5 uur en zo'n 1,5 km. Het is geschikt voor jong en oud!
Vanaf 19.00 uur start er elk half uur een groep. De laatste groep vertrekt om 21.30 uur.

theater

Voorstelling De Zalige Vrouwtjes

In het Globetheater in Diever kun je op 16, 17 en 22 december de muzikale komedie Zalige Vrouwtjes zien, geschikt voor het hele gezin. De basis van het stuk wordt gevormd door The Merry Wives of Windsor van William Shakespeare. In het stuk probeert de gepensioneerde ridder Sir John Falstaff aan geld te komen door rijke, getrouwde vrouwen uit Windsor het hoofd op hol te brengen. Hij stuurt hen in het geheim liefdesbrieven maar de 'vrolijke vrouwtjes' ontdekken dat ze ieder dezelfde brief hebben gekregen en zinnen op wraak.

kerstmarkt

Dickens Brinkfestijn

18 december is in Havelte het Dickens Brinkfestijn met vele kramen, nostalgisch en in sfeer aangekleed met daarnaast diverse muzikale optredens en straattheater en een gezellig kinderplein met leuke activiteiten. Van 13.30 uur tot 18.30 uur.

muziek

Kolonieconcerten

De Stichting Kolonieconcerten organiseert klassieke kamermuziekconcerten in het Koloniekerkje in Wilhelminaoord. Op het programma:

19 december 2021: Ensemble Lumaka

23 januari 2022: Calefax Reed Quintet

27 februari 2022: Nieuw Amsterdam Klarinet Kwartet

20 maart 2022: Animato Kwartet, uitgebreid tot Klarinet Quintet

muziek

Kerstconcert met Blazersgroep "Goed Koper" o.l.v. Angelica Braam

Een enthousiaste club van regionale blaasmuzikanten heeft speciaal voor kerst een passend programma ingestudeerd, om je alvast in kerstsfeer te brengen! Bij RondoM in Wilhelminaoord laten zij zondag 19 december om 19.30 uur hun kunnen horen met enthousiaste en warme koperklanken, christmas carols, Glühwein, kerststol, en Kerstkransjes.
Wegens een beperkt aantal plaatsen graag reserveren via 06-53681895 of e-mail: tjschum@gmail.com.

 

muziek

Workshop Klankbeleving

Workshop klankbeleving door Carolien Fleumer en Wiebe Lamsma op zondag 19 december van 14.00 - 17.00 uur in dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo.
Deze workshop is een muzikale ontmoeting van stemmen, instrumenten, melodieën en ritmes. Carolien en Wiebe introduceren verschillende mogelijkheden en nodigen je uit mee te doen.
Opgeven bij: aanmelden@overentinghe.nl of tel: 0521-595300, of bij Carolien: carolien.fleumer@hetnet.nl.

error: Deze inhoud is beschermd