Videofoto Binnenkijken bij de Zaagkoele

Binnenkijken bij De Zaagkoele

In de videoreportageserie Binnenkijken bij… nemen we een kijkje bij een bedrijf of organisatie in Westerveld. Deze week kijken we binnen bij restaurant De Zaagkoele in Dwingeloo. Eigenaar Sent Waninge leidt ons rond en vertelt over het restaurant. Kijk je mee?

Het restaurant is gevestigd in een van de monumentale boerderijen aan de brink in Dwingeloo. Je kunt er terecht voor lunch en diner, voor pannenkoeken en grillgerechten. Even heerlijk ontspannen in een prachtig stukje Drentse historie waar je op zijn Drents kunt genieten: gemoedelijk, warm en met een enthousiaste bediening.

Boerenschuurgevoel

Sent Waninge is eigenaar van het restaurant, Erik en Femmy Wesseling zwaaien er de scepter. ‘Onze gasten waarderen het assortiment, de kwaliteit én de sfeervolle ambiance. Wie hier voor het eerst binnenkomt, spreekt vaak verbazing uit over de bijzondere entourage van de monumentale pand in combinatie met het moderne comfort. Het is niet te groot, waardoor het snel gezellig is. De zichtbare traditionele gebintconstructie en de achterwand met hooischuuruitstraling dragen het boerenschuurgevoel uit. Maar dan met comfort,’ zegt Femmy.

Meer dan pannenkoeken

Naast diverse pannenkoekvarianten zijn er ook ook grillspecialiteiten. ‘Niet iedereen houdt van pannenkoeken en bovendien komen de gasten vaker terug om ook een ander gerecht uit te proberen, zoals de kogelbiefstuk van de lavagrill, spareribs of kabeljauwfilet uit de oven.’ Met een maandmenu en een bijzondere maandpannenkoek weten ze de gasten bovendien op een leuke manier te verrassen voor een aantrekkelijke prijs.

Lekker én makkelijk: afhalen

Wie lekker bij de eigen kachel wil eten, maar geen zin heeft om te koken, kan ook bij de Zaagkoele een lekkere pannenkoek of spareribs met patat en salade bestellen om af te halen. Lekker en makkelijk!

Restaurant De Zaagkoele

Brink 36, Dwingeloo
Tel. 0521 – 591952
www.dezaagkoele.nl

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd