Blog Ron Julia Root

Zijn we samen? – Blog Ron Root

Verbondenheid is de basis van een fijne partnerrelatie: de plek waar je jezelf kunt zijn, waar je naar elkaar kunt luisteren, je je veilig voelt bij elkaar, je je door elkaar geaccepteerd en geliefd voelt, je een plezierig lichamelijk contact hebt. Goede wil en je best doen zijn niet altijd voldoende om de relatie goed te houden.

De meeste problemen in een partnerrelatie ontstaan doordat één van beiden een gemis aan contact en verbondenheid ervaart. De ene partner probeert dan krampachtig met de ander contact te maken door bijvoorbeeld kritiek te uiten of eisen te stellen. Bijvoorbeeld over dat de ander vaak te laat komt, te weinig tijd besteedt aan de relatie, maar het kan ook gaan over het huishouden of over de kinderen. Herkenbaar hè….

De ander wil ruzie voorkomen, sluit zich af voor alle verwijten of gaat de zaak sussen, trekt zich terug. ‘We kunnen niet met elkaar communiceren’ is dan het gevoel of ‘we hebben over alles ruzie’.

Partnerrelatiebegeleiding je kan helpen.

In dit soort situaties kan partnerrelatiebegeleiding helpen. In de begeleiding ontdek je in welk patroon je samen terecht gekomen bent. Als dat duidelijk is geworden, onderzoeken we welke eventuele onzekerheden, angsten, behoeften en verlangens bij jullie leven. Vaak weet je dat namelijk niet van elkaar, terwijl je onuitgesproken wel van alles van elkaar verwacht. Soms zijn er in het verleden gebeurtenissen geweest, die niet of onvoldoende met elkaar zijn besproken. Door dit soort kwesties in een veilige setting samen te onderzoeken en uit te spreken ontstaat er weer een gevoel van contact en een nieuwe verbondenheid: een gevoel van samen. Een onpartijdige therapeut is daarbij steunend.

Tijdens de relatiebegeleiding kun je ook samen of één van beiden tot de conclusie komen dat je niet verder wilt met elkaar. Dan richt de begeleiding zich op respectvol uit elkaar gaan, op voorkomen van een vechtscheiding, op begeleiding van eventuele gevoelens van rouw en op het vorm geven van gezamenlijk ouderschap.

Praktijk voor Psychosociale Hulpverlening
Ron Julia Root
Vroonhoeve 20, Diever
Tel.  06 1360 4362
www.praktijkajroot.nl

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd