Blog Ron Julia Root

2 tips om te ontspannen – Blog Ron Julia

Bewegen en ontspannen, een medicijn voor hoofd en lijf

Iedereen die regelmatig beweegt, bijvoorbeeld wandelt of fietst in het mooie Drenthe, ervaart hoe fijn het is om zo te ontspannen. Je lichaam lekker in beweging, je zintuigen open voor wat je ziet en hoort, je mind rustiger en blijer. Sporten is ook heerlijk en gezond zijn en velen van ons ontspannen door matig of intensief te sporten.

Als je somber en gespannen bent, heb je meestal geen zin om in beweging te komen, terwijl je het dan het hardst nodig hebt. Maar om te ontspannen en geestelijk tot rust te komen, is niet-intensief bewegen vaak al voldoende. Die Romeinen hadden het goed bekeken dat je geest gezond(er) wordt in een gezond(er) lichaam.

Ron Julia root uit Diever licht twee activiteiten uit om hoofd en lijf te ontspannen.

1. Yin yoga & Mindfulness

Veel mensen doen aan yoga omdat ze behoefte hebben aan ontspanning en dat is waar het bij Yin yoga helemaal om draait! Je blijft drie tot vijf minuten in een houding, zittend of liggend op de yogamat. Omdat je geen spierkracht gebruikt, kun je in de houding steeds dieper ontspannen, steeds meer spanning loslaten.

Doordat je langer in een houding blijft, heb je ook alle tijd om te voelen wat de yoga met je doet, rustig door te ademen en goed te luisteren naar je lichaam. Yin yoga brengt je inzicht in hoe je met stress en weerstand in je leven omgaat. Je leert om met meer ontspanning te leven. Combineer de Yin yoga met zittende en liggende Mindfulness oefeningen die helpen om mentaal te ontspannen en minder te piekeren.

2. Mindful Bootcamp in de buitenlucht

Mindful Bootcampen in de buitenlucht is lekker bewegen in de buitenlucht op je eigen niveau! Voor iedereen fijn, maar vooral ook als je bijvoorbeeld stressklachten hebt, angst ervaart voor bewegen of niet weet hoe je dit het beste kunt opbouwen. Juist dan is de drempel vaak hoog, zeker als je het in je eentje moet doen.

Mindful Bootcamp is een superfijne manier om je fitter te voelen en echt te ontspannen. Ook in de topsport raakt deze combinatie steeds meer ingeburgerd. Het is een speelse combinatie van workoutoefeningen, verschillende yogastijlen en mindfulness.

Je kunt de workout oefeningen voor kracht, conditie en balans in je eigen tempo en op je eigen niveau doen. De workout wordt opgevolgd door een dynamische vorm van yoga (vinyasa). Op het ritme van je ademhaling beweeg je van de ene in de andere houding. Daarna maken we de overgang naar dieper ontspannen met een passieve vorm van yoga (Yin yoga), waarbij we steeds een aantal minuten in een houding kunnen ontspannen. Sluit af met een zittende mindfulness oefening.

Ron Julia Root runt een praktijk voor coaching en psychosociale hulpverlening in Diever. Daarnaast geeft ze Mindfulnesstrainingen en Yin yogalessen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd