Regio
Havelte

Regio
Diever

Regio
Dwingeloo

Regio
Vledder

Blog Ron Julia Root

BLOG RON JULIA – Tips om te ontspannen

Bewegen en ontspannen, een medicijn voor hoofd & lijf

Iedereen die regelmatig beweegt, bijvoorbeeld wandelt of fietst in het mooie Drenthe, ervaart hoe fijn het is om zo te ontspannen. Je lichaam lekker in beweging, je zintuigen open voor wat je ziet en hoort, je mind rustiger en blijer. Sporten is ook heerlijk en gezond zijn en velen van ons ontspannen door matig of intensief te sporten.

Als je somber en gespannen bent, heb je meestal geen zin om in beweging te komen, terwijl je het dan het hardst nodig hebt. Maar om te ontspannen en geestelijk tot rust te komen, is niet-intensief bewegen vaak al voldoende. Die Romeinen hadden het goed bekeken dat je geest gezond(er) wordt in een gezond(er) lichaam.

Ik licht twee activiteiten uit voor wie het leuk vindt om in een groepje actiefbezig te zijn met ontspannen van hoofd & lijf, zonder dat je lid hoeft te worden van een fitnesscentrum, yogastudio o.i.d.

1. Yin yoga & Mindfulness

Veel mensen doen aan yoga omdat ze behoefte hebben aan ontspanning en dat is waar het bij Yin yoga helemaal om draait! Je blijft drie tot vijf minuten in een houding, zittend of liggend op de yogamat. Omdat je geen spierkracht gebruikt, kun je in de houding steeds dieper ontspannen, steeds meer spanning loslaten.

Doordat je langer in een houding blijft, heb je ook alle tijd om te voelen wat de yoga met je doet, rustig door te ademen en goed te luisteren naar je lichaam. Yin yoga brengt je inzicht in hoe je met stress en weerstand in je leven omgaat. Je leert om met meer ontspanning te leven. Combineer de Yin yoga met zittende en liggende Mindfulness oefeningen die helpen om mentaal te ontspannen en minder te piekeren.

2. Mindful Bootcamp in de buitenlucht

Mindful Bootcampen in de buitenlucht is lekker bewegen in de buitenlucht op je eigen niveau! Voor iedereen fijn, maar vooral ook als je bijvoorbeeld stressklachten hebt, angst ervaart voor bewegen of niet weet hoe je dit het beste kunt opbouwen. Juist dan is de drempel vaak hoog, zeker als je het in je eentje moet doen.

Mindful Bootcamp is een superfijne manier om je fitter te voelen en echt te ontspannen. Ook in de topsport raakt deze combinatie steeds meer ingeburgerd. Het is een speelse combinatie van workout oefeningen, verschillende yoga stijlen en mindfulness.

Je kunt de workout oefeningen voor kracht, conditie en balans in je eigen tempo en op je eigen niveau doen. De workout wordt opgevolgd door een dynamische vorm van yoga (vinyasa). Op het ritme van je ademhaling beweeg je van de ene in de andere houding. Daarna maken we de overgang naar dieper ontspannen met een passieve vorm van yoga (Yin yoga), waarbij we steeds een aantal minuten in een houding kunnen ontspannen. We sluiten af met een zittende mindfulness oefening.

Aan de slag?

Wil je een van deze twee tips toepassen?

Samen met Yin yoga docente Saskia Kors uit Vledder verzorg ik vanaf september weer lessen op de vrijdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur in het dorpshuis van Dwingeloo. We bieden steeds reeksen van 6-10 lessen aan, zodat je niet vast zit aan een abonnement. De eerste les in de reeks is altijd een gratis proefles. Wanneer we precies beginnen, is afhankelijk van de corona maatregelen die dan van kracht zijn m.b.t. yogalessen binnen. Als je belangstelling hebt, neem gerust alvast contact met me op. Voor iedereen die de combinatie van in- en ontspanning wil ervaren, verzorg ik na de zomer samen met Monique Uneken van Fysioplus Diever/Dwingeloo een Mindful Bootcamp op 5 zondagochtenden. We houden de Mindful Bootcamp op zondag 30 augustus en op alle vier zondagochtenden in september van 10.00 uur tot 11.15 uur. De Mindful Bootcamp van 30 augustus is een gratis proefles. Alle workout en yoga oefeningen worden aangepast aan jouw mogelijkheden, je hoeft dus geen ervaring te hebben met bootcamp of yoga. Als je wel ervaring hebt, zorgen we voor voldoende uitdaging! We doen alles op een buitenlocatie inDwingeloo. Bij slecht weer gaan we naar binnen, mits de corona maatregelen dat t.z.t. weer toestaan.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd