Susanne Hurenkamp Blog

BLOG SUSANNE – Een heus tuintheater

Wat als je houdt van tuinieren, theater, kinderen en organiseren? Dan organiseer  je een kindertheaterfestival! Zo begon vorig jaar De Sprookjestuinen van Drenthe, met grote dank aan medeorganisator Alanda! Wat als Corona roet in het eten gooit voor het festival dit jaar? Precies, dan ga je onderzoeken wat wel kan en zo was er dit jaar met Pinksteren De Sprookjestuinen online (nog te bezoeken tot 15 juni).

En als langzaam de maatregelen versoepeld worden en mensen toe zijn aan vertier dan slaat mijn fantasie weer op hol. Wat zou het leuk zijn om in mijn tuin niet alleen Zomerse Zondagen te organiseren, maar ook kindertheater aan te bieden deze zomervakantie! Zou het mogelijk zijn een minitheatertje te maken en de nieuwe voorstelling De Vuurvogel vaker te spelen? Een heus Tuintheater!

tuintheater sprookjestuin

Natuurlijk met minder publiek dan we gewend zijn, maar met de kinderen vooraan en de volwassenen op 1,5 meter van elkaar achteraan moet het mogelijk zijn. Weer ging ik op onderzoek uit en ja, buiten, met maximaal 30 mensen is het mogelijk, reserveren natuurlijk, als je ziek bent blijf je thuis, ja we weten ondertussen hoe het werkt. Maar het kan! Maar of dat rendabel is…

Op dat moment kwam vanuit de provincie een subsidiemogelijkheid om culturele activiteiten te ondersteunen. Na rekenwerk en overleg met Hanna van der Gaag, met wie ik De Vuurvogel wil gaan maken, werd de aanvraag ingediend en met succes!

Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen, zowel in de tuin, als in het atelier om het theater en de voorstelling vorm te geven en te repeteren. Het gaat lukken: er komen 16 voorstellingen, we hebben er zin in!

Heb je ook zin in een leuke voorstelling, kom dan naar het Tuintheater deze zomer en ontmoet de prinses en de Vuurvogel die vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan! Het is een gedanst verhaal over hoop en vriendschap geschikt voor de hele familie.

Welkom in het Tuintheater!

Liefs,

Susanne

Voor speeldata en reservering kijk op www.kleurjehart.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd