bollenteler Albert Joling

‘Ik hou van de ruimte en vrijheid’

Bollenteler Albert Joling heeft een buitenberoep

‘Ik ben als boerenzoon opgegroeid op een boerderij, waar je altijd veel buiten bent en gewend bent aan de ruimte en de vrijheid. Nu ik met mijn vriendin in de nieuwbouw woon is dat wel even wennen. En eerlijk gezegd niet echt mijn ding. Als ik twee dagen in huis zit, word ik irritant, vindt mijn vriendin.

Gelukkig ben ik voor mijn werk als bollenteler zeker tachtig procent van mijn werktijd buiten. Van maart tot en met december ben ik dagelijks buiten bezig. Alleen in januari en februari is er op het land niet veel te doen, dan ben ik meer binnen. Als het voorjaar weer komt en de zon weer meer begint te schijnen, krijg ik weer energie en daar voel ik me echt beter bij. Als bollenboer ben ik dagelijks op het land bezig. Of ik rij rond om de gewassen te bekijken of om de mensen op het land aan te sturen.

Het mooie aan dit werk is dat je ’s ochtends niet weet wat er die dag allemaal komt. Het weer heeft daarbij veel invloed. Als het 15 mm heeft geregend, kun je bijvoorbeeld het land niet op. Dan moet je je mensen op een andere manier aan het werk zetten. De ene keer is het te nat, een andere keer te droog. Je moet zeer flexibel zijn in dit vak. En dat maakt het voor mij juist zo leuk.’

Maatschap Joling
Achter de Bargen 1, Dwingeloo
Tel. 06 54231434
www.maatschapjoling.nl

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd