Beleefpark Dwingeloo

Klimmen, klauteren en kliederen!

Wil je lekker buiten spelen? Ga dan naar het nieuwe Beleefpark Dwingeloo in de bossen van de Paasbergen op het Dwingelderveld en leef je helemaal uit. Ga zwemmen als een otter en klimmen als een eekhoorn.

Bosbad De Paasbergen is sinds dit seizoen uitgebreid met een avontuurlijk beleefpark waar je naast een duik in het water kunt klimmen en klauteren op uitdagende natuurlijke speeltoestellen en kunt kliederen in een keienrivier.

Op het grote speelveld en aan de bosrand staan 26 unieke natuurlijke speeltoestellen die uitdagend, maar niet gevaarlijk zijn. Ben je een durfal of doe je het liever rustig aan? Je bepaalt zélf hoe je gaat klimmen en klauteren. Ga je eroverheen of eronderdoor? Klim je in de hoogste tak of blijf je onderin? Ben je 4 jaar oud of 15 jaar? Je kunt het op jóuw manier ontdekken.

In de nieuwe keienrivier kun je heerlijk met water, zand en stenen spelen. Bouw een dam en laat het water stromen waar jij wilt. Ongetwijfeld ga je lekker vies worden!

Heb je het warm gekregen van alle inspanningen? Neem dan een duik in het zwembad.

Voor de allerkleinsten is er het peuterbassin. Groteren kunnen glijden van de lange glijbaan en spelen in het middenbad. In het wedstrijdbad kun je lekker zwemmen en duiken van de lage en hoge duikplank.

Natuurlijke speeltoestellen

De unieke speeltoestellen van Beleefpark Dwingeloo vind je nergens anders. Alle uitdagingen zijn ter plekke gemaakt, waarbij met natuurlijke materialen is ingespeeld op de bomen en heuvels die er al waren. En denk niet dat je via een keurige trap naar boven kunt; vind zelf je weg omhoog via uitsteeksels en inkepingen.

Blijven ontdekken

Er is niet één manier om jouw pad langs de toestellen in te vullen. De ene keer ga je onderlangs, de volgende keer pak je een andere route en klauter je op een andere manier over de objecten. Je bepaalt zelf hoe je gaat en zo blijf je voortdurend ontdekken.

Dwingel’eau

Wist je dat het water in het zwembad afkomstig is van een eigen bron? In dit ‘Dwingel’eau’ zwemmen de Dwingelers al generaties lang, vanaf het moment dat het eerste bad werd aangelegd. Het eerste natuurbad lag op de plek waar nu het beachvolleybalveld ligt. Het water werd door de zon verwarmd door het water vanuit een overloop van de bron vanaf een trapje door een lange goot te laten lopen. De oude bron en het waterloopje zijn weer zichtbaar gemaakt en vullen nu de nieuwe keienrivier.

NIEUW

Keienrivier
In de keienrivier kun je heerlijk kliederen met modder en water. Bouw een dam met keien en graaf kanalen waar het water doorheen kan stromen. Het water komt uit een eigen bron: Dwingel’eau.

Weg naar de Siepeltoren
Op de hoogste heuvel van het park vind je de Siepeltoren van Dwingeloo. Klim en klauter naar boven en ontdek wie er bovenin de Siepel woont.

Natuurlijk balanceren
Heb je de ingang naar het balanceerbos gevonden? Kies een weg over de omgevallen bomen.

Hindernisbaan
De hindernisbaan daagt je uit om te klimmen, balanceren, slingeren maar bovenal beleven. Volg je eigen weg en je komt er wel!

Hangmatten
Haal even adem en kom tot rust in de verschillende hangmatten. Geniet van de zon, luister naar de omgeving en wie weet, misschien kom je op een nieuw idee!

Wigwam hutten
Ga op zoek naar lange takken en plaats ze tegen de driepoot wigwams. Na het nodige speur- en bouwwerk heb jij je eigen hut gebouwd. Perfect voor wat schaduw of een spel.

Levensgrote Xylofoon
Pak een stok of tak en sla een mooi deuntje op deze levensgrote xylofoon. Ren heen en weer om de juiste toon te raken of werk samen aan een duet.

Wat je nog meer kunt doen

  • Glij vanaf de 40 meter lange glijbaan het water in;
  • Maak een bommetje, potlood of mooie duik van de lage of hoge duikplank;
  • Speel met de matten of andere attributen in het water;
  • Zweef twintig meter door de lucht op de kabelbaan;
  • Daag je vrienden uit voor een potje beachvolleybal;
  • Ga de strijd aan tijdens een potje voetbal of basketball in de pannakooi;
  • Kijk hoe hoog jij kunt springen op het grote springkussen.

Bekijk op de website van Beleefpark Dwingeloo welke uitdagingen je te wachten staat.

Beleefpark Dwingeloo
Anserpad 2
7991 SC Dwingeloo
Tel. 0521-591498

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd