Weerstand en vertrouwen Blog Rilana

Weerstand en vertrouwen – Blog Rilana

Ik wilde er eigenlijk met geen woord over reppen: deze coronacrisis! En daar begint de weerstand al! Vanaf het begin heb ik zo’n enorme weerstand gevoeld bij alles wat er gebeurde. Alles irriteerde me en ik voelde ook in alles dat er iets niet klopte. Dat er zo iets groots gaande was, waar ik de vinger niet op kon leggen en geen woorden voor kon vinden. Maar alles was (wederom) voelbaar in mijn hele systeem.

Van alle kanten waren er filmpjes, meningen, conclusies, theorieën, angst, demonstraties en noem maar op. Voor het eerst dat ik me in de politiek ging verdiepen. Ik heb er geen verstand van, maar verloor ondertussen wel mijn verstand door er zoveel (negatieve) aandacht aan te besteden.

Zolang het kon heb ik geen mondkapje gedragen, wat me heel veel spanning gaf en scheve gezichten opleverde, maar ook bijzondere gesprekken. Als ik mijn mondkapje opzette, voelde ik me zo verdrietig en keek ik letterlijk naar beneden, maakte geen oogcontact, ik schaamde dat ik hier aan meedeed. Als ik hem af zette voelde ik angst voor reacties, maar uiteindelijk hief ik mijn hoofd weer op en voelde ik de kracht in mezelf. Door mezelf serieus te nemen, me er in te gaan verdiepen en niet blindelings in alles mee te gaan. Maar dicht bij mezelf te blijven.

Ik voelde verdriet, onmacht, boosheid, dacht dat ik gek werd omdat velen in mijn omgeving klakkeloos de politiek volgde en alles van de media geloofden. Was er dan niemand kritisch, dacht nou echt niemand zelf na?

Het heeft me maanden bezig gehouden en hoe meer ik er mee bezig was hoe meer weerstand ik voelde. Als je weerstand voelt, angst, verdriet, boosheid, dan zit je in een lage trilling (negatieve energie, lage weerstand, sneller ziek). Als je tevreden bent en gelukkig, doet waar je blij van wordt, je hart volgt en vanuit liefde handelt, zit je in een hoge trilling (positieve energie, gezonde weerstand, kracht en vertrouwen). Klinkt logisch toch?

Dat schudde me wakker, ik wilde niet langer in die lage trilling zitten. Ik wil in de hoge trilling en dat kan alleen maar door positief te zijn. Me voeden met wat wél kon en mijn eigen hart volgen. Doen waar ik blij van word en uit die weerstand komen. Ik kon de weerstand meer en meer loslaten omdat ik het vertrouwen heb dat alles goed komt! Uit alle negatieve situaties kun je iets positiefs halen. Zet bijvoorbeeld op je mondkapje een liefdevolle tekst. Of maak een lijstje met alle positieve gevolgen die er zijn ontstaan. Een schoner milieu, meer rust in de winkels, meer thuis bij je geliefden, meer tijd om te doen wat je het liefste doet.

Tips

 • Wees kritisch en oplettend je eigen keuzes die goed voelen voor jou
 • Wees tevreden met wie je bent en wat je hebt
 • Laat geen angst toe
 • Oordeel niet over een ander, laat iedereen in zijn waarde
 • Denk zelf na wat goed is voor jou
 • Visualiseer in gedachten en met je gevoel een volmaakte wereld, elke dag
 • Wees lief voor jezelf en volg JOUW hart en intuïtie
 • Schrijf je positieve inzichten en wijsheden op
 • Maak een dankbaarheidslijstje
 • Benoem en deel je ervaringen en bevind je bij gelijkgestemden
 • Heb vertrouwen, want uiteindelijk komt alles goed! In een betere versie zelfs
 • Verbind je met je hart
 • Doe dingen waar JIJ blij van wordt

Wat kunnen we onze kinderen meegeven, zodat ze de komende tijd niet in angst vervallen?

Zorg dat je kind altijd de verbinding met zijn eigen hart behoudt. Neem je kind serieus en laat het weten dat hij keuzes heeft en vrij is om zelf na te denken. Het is ook belangrijk om als ouder niet bang te zijn. Als ouders bang zijn, nemen de kinderen deze trilling over. Ouders zijn een voorbeeld voor kinderen en voelen of ze wel of niet vrij zijn van angst en of ze iets wel of niet serieus moeten nemen. Hoe meer we met ons hart verbonden zijn, hoe beter we kunnen voelen wat waar en niet waar is. Maak van negatieve gedachten, positieve gedachten! Als je positieve gedachten creëert, voel je je beter. Laat je kind voelen dat het goed komt, heb vertrouwen en geniet van elkaar in deze bijzondere tijd. Besteed aandacht en tijd met elkaar. Volg je hart, visualiseer het allerbeste en handel vanuit liefde. Lach! 😊

Hoop is een lichtje in je hart
Boekentip: Christina von Dreien ‘Uiteindelijk komt alles goed’
Boekentip: Christina von Dreien ‘Uiteindelijk komt alles goed’

Kom je er niet uit, schroom niet en vraag hulp!

Liefs, Rilana

Rilana Punt
Rilana Punt
Rilana Punt is nieuwetijdskindercoach en kinderyogadocente. In haar Praktijk Ayana Dwingeloo ondersteunt ze kinderen en jongeren door ze nieuwe inzichten in zichzelf te laten ontdekken en ontwikkelen. Dit doet ze met creatieve werkvormen, yoga & mindfulness en natuurcoaching. Haar insteek is observeren en kijken vanuit het kind. Rilana is zeer betrokken bij de natuur, waar ze tot rust komt en geniet. Voor InWesterveld online schrijft ze tweewekelijks over haar visie op het leven en op kinderen.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd