Atelier ‘t Souterrain - Koude kunst

Koude Kunst in Atelier ‘t Souterrain

Wordt het koud en stil in december? Wat gaan we dit jaar doen? Waarheen? Met wie? Veel bezoek kunnen we niet ontvangen, want Corona is onze ongenode gast. Twee kunstenaars uit Westerveld springen hier op in met de Koude Kunst Maand December.

Tijdens de Koude Kunst Maand December stellen kunstenaars Gerdien Halfman uit Geeuwenbrug en Levien Drost uit Dwingeloo hun atelier ’t Souterrain in Diever iedere zaterdag en zondag in december van 13.00 tot 17.30 uur open voor publiek. De kunstenaars werken met metaal en glas, harde en koude materialen en toch ook kwetsbaar en buigzaam. In het samenwerkingsproject ‘Het Duet’ worden de twee materialen verweven, samengesmolten, omwonden en doorboord.

Het Duet

Samensmelten. Samen barsten. Samen bewegen. Het project ‘Het Duet’ is symbolische dans tussen glas en metaal. De twee kunstenaars brengen hun verschillende materialen samen in een onderzoek naar de mogelijkheden. ‘We onderzoeken de mooie kanten, de onmogelijkheden en beperkingen. Zowel in de karakters van het materiaal als in onze eigen karakters. Welke onverwachtheden komen we tegen? Welke drempels en onzichtbare weerstand ontdekken we,?’ lichten de kunstenaars samen toe. In ‘Het Duet’, staat het glas voor het onzichtbare, het ongrijpbare van het onverwachte. De bewegende figuren van Gerdien staan voor onze energie, die doorgaat ondanks het onverwachte op je weg.

Doorloopbezoek

De gehele maand december is Galerie-atelier ‘t Souterrain geopend. Het atelier is ruim en geschikt voor doorloopbezoek. De coronamaatregelen worden streng nageleefd. Zo kan op gepaste afstand toch kennis gemaakt worden met het werk van Gerdien en Levien.

Atelier ‘t Souterrain

Atelier ‘t Souterrain is te vinden onder Restaurant Villa BlauwHemel, Hezenes 6a in Diever. In december elk weekend open van 13.00 tot 17.30 uur, graag vooraf een tijdslot reserveren via tel. 06-28812138 of 06-46276038.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd