Wandeltips

Wandelen in Westerveld

In de voorjaarseditie van InWesterveld magazine vind je meerdere wandeltips van onze inwoners. Wandel jij graag door onze prachtige natuur en ben je op zoek een leuke wandeltip en nieuwe routes en ommetjes. Dan ben je hier aan het juiste adres! Weet je al welke jij binnenkort gaat wandelen?

Koos Brommer (gids) raadt aan:

De NATUURrijke IJS en OORLOG Wandeling

De NATUURrijke IJS en OORLOG Wandeling is een wandeling van twee uur en vier kilometer lang door de historie van het Holtingerveld bij Havelte. Tijdens de wandeling word je begeleid door een gecertificeerde wandelbegeleider die alles kan vertellen over bijzondere de overblijfselen van het verleden in het natuurgebied. Combineer het met een 12-uurtje of Oerplank bij Brasserie OER.  Wil je meer weten over de NATUURrijke IJS en OORLOG Wandelingroute, bekijk het op hun website. Veel plezier!

Wandeltips: De NATUURrijke IJS en OORLOG Wandeling in Havelte
Foto: Koos Brommer

Hannah Moes raadt aan:

Route Te voet door het Drents-Friese Wold

Vanuit Wapse loop je al snel in het natuurgebied het Drents-Friese Wold. Deze mooie wandeltip zag ik op route.nl. Tijdens de route wandel je door het bos en over de hei, een prachtig natuurgebied. Ook bestaat er een kans dat je reeën ziet of oog in oog komt te staan met de Spaanse koeien die er vrij rondlopen. Wil jij deze route ook graag wandelen? Bekijk hem hier!

Wandeltips: Route Te voet door het Drents-Friese Wold
Foto: Hannah Moes

Gina Velner raadt aan:

Haar eigen wandelroute in Vledder

Wandeltips: wandelroute in Vledder

Samen met mijn zus Dorine wandel ik graag in de omgeving van Vledder met als doel de 10 kilometer te halen. Deze route hebben we zelf bedacht en gaat door het bos, over de hei, we komen langs het water, door de wei en de koloniehuisjes. Het is een prachtige route met rust, natuur en veel afwisseling. Een echte aanrader! Op het kaartje hier links zie je de route van Gina, ga jij hem ook wandelen?

Rilana Punt raadt aan:

De Dwingeler Ommetjes

wandelroutetips: Dwingeler Ommetjes
Foto: Rilana Punt

In Dwingeloo zijn vier ommetjes ontwikkeld waarmee je een ommetje kunt maken van ongeveer 5 kilometer: Mars in Dwingeloo, Leda in Lhee, Uranus in Eemster en Pluto op Lheebroek. De routes zijn te volgen via de paaltjes. Inwoners en toeristen lopen de ommetjes regelmatig en laten op internet reacties achter zoals ‘Complimenten voor dit ommetje. Prachtige route!’ en ‘Net gelopen, was wederom een mooi ommetje.’ Ben jij benieuwd naar de ommetjes in Dwingeloo? Bekijk ze op de site van Drenthe!

Miranda Mulder raadt aan:

Dorpsommetjes Uffelte

Uffelte kenmerkt zich door diverse natuurgebieden. Vanuit Dorpsgemeenschap Uffelte hebben we drie ommetjes ontwikkeld die je door het Oosterzand met vennen en stuifzand voeren, het historisch Landgoed Rheebruggen en het Uffelter Binnenveld, heidegebied met restanten uit de tweede wereldoorlog. De routes variëren tussen de 5 en 8 km en zijn herkenbaar aan de paaltjes met de Uffelter vlag. De ommetjes starten vanaf de Uffelter Brink aan de Dorpsstraat.

Tip 5: Dorpsommetjes Uffelte
Foto: Marry Timmer

Ommetjes Vledder

Er zijn in Vledder vijf ommetjes samengesteld om wandelend het dorp en de omgeving te leren kennen. Gekoppeld aan het mooie landschap rond het dorp laten de routes een stukje cultuur van Vledder zien, waarbij oude voetpaden in ere worden hersteld. Je kunt een informatieboekje verkrijgen met de routekaartjes of download de routes van de website van Dorpsbelang Vledder. Alle wandelingen starten in het dorpscentrum bij De Tippe.

Heb jij zelf ook een leuke wandeltip? Laat het ons vooral weten. Neem contact op via info@inwesterveld.nl en stuur jouw wandeltips naar ons door! Misschien plaatsen we jouw tip in het volgende eMagazine of papieren magazine! Heb jij een van de ommetjes gewandeld, aarzel niet en deel je ervaring met ons met een leuke foto. Veel plezier!

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd