lekker in je vel zitten - blog marc

Lekker in je vel zitten – Blog Marc

De wintermaanden vormen een periode waarin een heleboel mensen zich minder prettig voelen. De donkere perioden trekken op sommigen van ons een flinke wissel. En die mensen kunnen dan ook niet wachten totdat de dagen weer langer en zonniger worden en de temperatuur op de thermometer boven de 12 graden uit begint te komen.

Veel mensen hebben een verstoorde hormoonhuishouding die ervoor zorgt dat zij in sommige perioden van het jaar minder goed functioneren. Serotonine is een neurotransmitter en hormoon dat, bij een lage afgifte, kan zorgen voor neerslachtige gevoelens. Het is een regulator en een balansbewaarder. De stof heeft niet alleen invloed op hoe gelukkig jij je voelt, maar onder andere ook op enkele vitale lichaamsfuncties en op je immuunsysteem. Met een gezonde serotonine-aanmaak zit je lekker in je vel. Dit kun je bereiken door gezondere voeding tot je te nemen. Andere prethormonen die je zelf kunt beïnvloeden zijn endorfinen. Die maak je aan zodra je flink in beweging komt.

Het mooie is dus dat je zelf in de hand hebt of je lekker in je vel zit door én gezondere voeding tot je te nemen én door dagelijks een stevige wandeling te gaan maken. De hele dag (binnen) zitten is écht superslecht voor je lichaam én voor je hersenen. Het is niet voor niets dat ik mijn werk uitsluitend lopend uitvoer want een gezonde geest woont in een gezond lichaam. Inmiddels is het weer er weer helemaal naar dus zet je ene been voor je andere en kom uit je winterdip.

Marc Huiberts
Marc Huiberts
Marc Huiberts (1966) is zelfstandig gevestigd coach en houdt zich al jaren bezig met burn-out preventie vanuit de benadering van de positieve psychologie. Hij begeleidt en adviseert diverse bedrijven in het voorkomen van burn-out bij medewerkers. Vanuit zijn eigen praktijk coacht hij hoger opgeleide professionals en leidinggevenden. Marc woont in het Holtingerveld bij Uffelte en gebruikt dan ook deze prachtige omgeving voor zijn vele wandelcoachings.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Deze inhoud is beschermd