Voedselbank inzamelingsactie

Winkel ook voor de voedselbank

Voedselbank Westerveld houdt op zaterdag 11 december een inzamelingsactie voor houdbare producten in Westerveld. Bij de vier supermarkten in Westerveld kun je je producten inleveren. Ook zijn op deze dag vrijwilligers aanwezig om de klanten op de actie te attenderen en vragen te beantwoorden.

In de gemeente Westerveld maakt een wisselend aantal huishoudingen gebruik van het aanbod van de voedselbank. Momenteel zijn er 32 aangesloten huishoudens in onze gemeente die, door wat voor oorzaak dan ook, tijdelijk niet meer in staat zijn om zelf voldoende te voorzien in hun dagelijkse behoefte aan eten en drinken. Zij kunnen tweewekelijks een voedselpakket ophalen met verse en houdbare producten. Door middel van screening wordt steeds bepaald of een huishouding in aanmerking komt.

Houdbare producten

Jammer genoeg is het aanbod van volwaardige houdbare producten vaak niet evenredig met de behoefte. Daarom organiseert de voedselbank deze inzamelingsactie voor goede houdbare producten. Hiermee kunnen de vrijwilligers de komende tijd de pakketten voor de klanten aanvullen zodat er een aantal redelijk gezonde maaltijden gemaakt kunnen worden.

Voedselbank houdbare producten

Inzamelingsactie bij Supermarkten

OPROEP vanuit Voedselbank Westerveld aan alle inwoners die het kunnen missen: wil je iets doneren voor deze mensen? De inzamelingsactie is in samenwerking met de supermarkten in Westerveld: AH René Brouwer in Dwingeloo, AH Abe Brouwer in Havelte, COOP Doede Simonides in Diever en COOP Doede Simonides in Vledder.

In de supermarkten zijn lijstjes beschikbaar met te doneren producten. Bij het doen van je eigen boodschappen pak je meteen een aantal producten van het lijstje mee, die je vervolgens na het afrekenen kunt afgeven aan de vrijwilligers van de voedselbank. De inzameling gaat om houdbare producten die enig tijd opgeslagen kunnen worden. Ook staan er speciale verzameldozen voor DE-punten: lever je punten in voor gratis koffie voor de voedselbank.

Donaties het hele jaar door welkom

Uiteraard is het ook mogelijk om buiten deze actiedag, het hele jaar door, houdbare producten te schenken aan de voedselbank. Alien Jalvingh, een van de vrijwilligers van de voedselbank: ‘Mensen die in het begin van corona massaal hebben ingeslagen komen het teveel bij ons brengen. Ook gezinnen die een switch maken in levensstijl, bv geen plastic meer, zoeken contact of wij wat kunnen met de producten die overschieten. Erg leuk die initiatieven!’ 

Je kunt ook een financiële gift doen per bank: rek.nr. NL55RABO0101056672 m.v.v. Westerveld. De Voedselbank heeft de ANBI status.

Voedselbank Westerveld

Voedselbank Westerveld maakt, samen met Meppel en Hoogeveen deel uit van Voedselbank Zuidwest-Drenthe.

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd