Woonzorgcentrum Vledder

Vledder zoekt vrijwilligers voor woonzorgcentrum

De Borgstee is de naam van het nieuwe woonzorgcentrum dat momenteel wordt gerealiseerd in Vledder-Noord. Met de ingebruikname van de Borgstee wordt levensloopbestendig wonen in Vledder mogelijk. In de septembereditie van InWesterveld Magazine was er uitgebreid aandacht voor de totstandkoming van dit woonzorgcentrum en de bijzondere manier waarop het gerund gaat worden: met grote inbreng van vrijwilligers. Het woonzorgcentrum is nu op zoek naar mensen die op vrijwillige basis een bijdrage willen leveren aan het bijzondere project.

Dorpsbelang Vledder, zorgorganisatie de NNCZ, Stichting Onderdak Vledder en Stichting Naobuur werken samen om levensloopbestendig wonen in Vledder te realiseren. Met de ingebruikname van de Borgstee kunnen inwoners van Vledder ook bij afnemende gezondheid en vitaliteit in Vledder blijven wonen en deel blijven uitmaken van de dorpsgemeenschap.

Een waardevolle dag

De NNCZ biedt in samenwerking met Dorpsbelang en Naobuur diensten aan die bijdragen aan meedoen in het dorp, zelfstandig wonen, wonen in een woonzorgcentrum en het hebben van een waardevolle dag met behoud van eigen regie. Het streven is aan te sluiten op wat voor de individuele dorpsgenoot van waarde is in zijn/haar leven. De NNCZ gaat hierbij als zorgorganisatie alle professionele diensten leveren. Daarnaast gaan vrijwilligers de bewoners begeleiden bij een waardevolle invulling van de dag.

Vrijwilligers zijn van grote waarde 

Om hier invulling aan te geven is het woonzorgcentrum nu op zoek naar vrijwilligers. Er zijn diverse vormen van vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld als gastheer/-vrouw, het ondersteunen bij activiteiten of een stukje wandelen met een mededorpsgenoot of boodschappen doen. De zorgprofessionals van NNCZ begeleiden de vrijwilligers hierbij. Zij kijken samen met de vrijwilligers wat de wensen voor het vrijwilligerswerk zijn en hoe die aansluiten op de behoeften van de cliënten. De zorgprofessional is verantwoordelijk voor de zorgtaken, de vrijwilliger staat voor de kwaliteitsondersteuning in het gewone dagelijkse leven.

Meld je aan als vrijwilliger

Wil jij je kwaliteiten inzetten om mee te werken aan een fijn verblijf voor de dorpsgenoten in de Borgstee? Meld je dan als vrijwilliger aan bij info@naobuur.nl

De artikelen over het woonzorgcentrum in de septembereditie van 2020:

Pagina 1 Woonzorgcentrum Vledder InWesterveld Magazine sept 2020
Pagina 2 Woonzorgcentrum Vledder InWesterveld Magazine sept 2020
Pagina 3 Woonzorgcentrum Vledder InWesterveld Magazine sept 2020
Pagina 4 Woonzorgcentrum Vledder InWesterveld Magazine sept 2020

Download de artikelen als pdf

Deel dit artikel

NIEUW

MAANDELIJKS EEN ONLINE MAGAZINE

Ontvang maandelijks ons eMagazine in je mailbox met de nieuwste items uit eigen regio.

error: Deze inhoud is beschermd